ALERTĂ ÎN ARGEȘ! Pe zi ce trece, noi cazuri de automutilare la tineri

În urmă cu doua zile, în comuna argeșeană Hârsești, directoarea școlii din localitate a semnalat oamenilor legii, cazul unui copil care a ajuns la scoală cu forme de agresiune. Băiatul cât și părinții săi au stat de vorba cu polițiștii, în final stabilindu-se că elevul s-ar fi zgâriat singur cu o riglă.Acesta prezenta zgârieturi pe braț, fapt ce a condus la alertarea profesorilor.

Același comportament a fost sesizat și în alte localitați din județ, precum municipiul Curtea de Argeș. Polițiștii argeșeni au fost sesizați zilele acestea, că la scoala numarul 1 din Curtea de Argeș, au fost depistate 5 eleve cu aceleași tipuri de zgârieturi bizare.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: Noutăți în cazul copiilor intrați în comă - cosumul unui medicament ar fi fost motivul...

După acest incident, în cadrul aceleiași școli, au fost semnalate alte 4 cazuri, de această dată fiind vorba despre 4 baieți. Copiii au povestit că au fost provocate cu ajutorul lamei de la ascuțitoare. Aceștia au primit îngrijiri medicale la unitatea școlii.

În urma cercetarilor efectuate de polițiștii argeșeni, au ajuns la concluzia ca teribilismul ar fi motivul acestui comportament bizar.

Fenomenul Balena Albastra este un atenția IPJ AG, ca orice alt aspect care atentează la siguranță cetățenilor. în ultima perioada polițiștii au transmis mesaje de informare și prevenire privind pericolul acestui joc promovat pe internet.

CITEȘTE  ȘI ... Câți bani vor primi angajații de la Lisa Draxlmaier

în urma cărora a rezultat o creștere a gradului de conștientizare a riscurilor de către populație.
Astfel, cadrele didactice au manifestat o atenție sporita fata de aceasta problematica și implicit au sesizat orice aspect care ar putea avea legătură cu acest joc, în vederea prevenirii unor cazuri grave.

Creșterea sesizărilor, promovata în mass media este un rezultat al sensibilizarii societății civile la acest pericol. Accidente în rândul copiilor se întâmplă tot timpul, întrucât reprezinta o categorie vulnerabila a societății, în prezent exista tendința ca acestea sa fie asimilate acestui fenomen.

Polițiștii rămân în alerta cu privire la acest pericol, stau la dispoziția cetățenilor și întreprind demersuri pentru evitarea oricăror evenimente negative.

Conform Agerpres.ro, Inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu a declarat, la un post local de televiziune, că acești nouă elevi de la o școală din Curtea de Argeș s-au zgâriat pe brațe cu capătul unei ascuțitori, încercând astfel să-și convingă colegii că au încercat jocul respectiv. Copiii au primit consiliere psihologică și le-au fost informate familiile.

"Facem apel către toți factorii implicați, instituții ale statului, cadre didactice și părinți, să ia măsurile necesare pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete. (...) Vom face ședințe cu părinții în tot județul, pentru a-i informa despre acest fenomen", a spus Tudosoiu.