Alex Copil Bătrân a picat pe dosarul polițistului sinucigaș

Săptămâna trecută, specialiștii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Argeş împreună cu Direcția de Operațiuni Speciale au finalizat o acțiune importantă, care câteva ore mai târziu avea să devină virală în spaţiul online, pe fondul notorietăţii ţintei oamenilor legii. În parcarea de la Vivo Mall, polițiștii din brigăzile specializate l-au reţinut pe Alexandru Mihăilescu, cunoscut sub apelativul Alex Copil Bătrân, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi piteșteni, care de ani de zile îşi face veacul în high-life-ul bucureştean.
Personaj care se învârtea în cercuri exclusiviste ale vedetelor pline de bani din sport şi show-biz, precum şi un musafir frecvent al cluburilor de fițe, Alex Copil Bătrân era de mai bine de doi ani în vizorul polițiștilor de la Crimă Organizată pentru consum, dar și pentru trafic de droguri. Și nu orice stupefiante, ci drogul oamenilor bogați sau drogul VIP-urilor, așa cum este denumită cocaina. La momentul flagrantului, asupra sa au fost găsite nu numai droguri și bani, ci și o insignă și o legitimație eliberate de IPA România – Asociația Internațională a Polițiștilor. 

A devenit „amic” cu polițiștii sub acoperire

Alex Copil Bătrân - sau Bambino Vecchio cum îl strigau partenerii de distracţie - era în vizorul polițiștilor de la Crimă Organizată de prin 2017, atunci când un denunțător l-a turnat. Iniţial, de dosarul acestuia s-a ocupat Marius Franțescu,  nimeni altul decât polițistul de la Crimă Organizată care anul trecut şoca o ţară  întreagă, după ce și-a omorât copilul de doar trei ani, după care s-a sinucis. După moartea ofiţerului, dosarul lui Alex Copil Bătrân avea să intre pe mâna altor colegi de-ai săi de la BCCOA.  Vreme de mai multe luni, interlopul piteștean, cunoscut ca fiind un personaj destul de prudent și suspicios, a fost filat continuu. Conform surselor noastre, poliţiştii care au lucrat sub acoperire au reușit cu greu să intre în anturajul lui Alex Copil Bătrân, unul dintre aceștia ajungând chiar să consume ocazional droguri pentru a-i câștiga încrederea piteșteanului suspectat de trafic cu droguri. De asemenea, în timpul acțiunii, polițiștii sub acoperire au reușit să îl determine pe acesta să le vândă droguri de mai multe ori. Despre interlopul piteștean se spune că era atât de prudent, încât noilor veniți în cercul său de prieteni le dădea întâi să consume paracetamol pisat, pentru a le testa credibilitatea. 

Petreceri cu Bianca Drăgușau

Alex Copil Bătrân a plecat din Pitești după ce amicii săi de-o viață au luat și ei calea Bucureștiului. Despre el se știe faptul că era prieten intim cu fostul fotbalist Adrian Mutu, de la petrecerile căruia era nelipsit, dar și cu juniorul Traian Tămagă, făcând parte din același cerc de amici. De altfel, Mutu și interlopul piteștean sunt fotografiați împreună cu ocazia mai multor evenimente din trecutul celor doi. Nici vedeta TV Bianca Drăgușanu nu a stat departe de cercul lui Alex Copil Bătrân, acesta având la un moment și o relație cu apetisanta blondă. Se spune că Alex Copil Bătrân avea un șarm cu totul aparte, el cucerind cu ușurință orice damă care îi cădea cu tronc. Era catalogat drept un loverboy, dar la un nivel mult mai înalt decât cel obişnuit. De asemenea, despre Alex Copil Bătrân se spune că deținea extrem de multe cunoștințe și deschidea cu ușurință orice ușă pe care și-o propunea a fi deschisă.

Avea o relație cu o patroană de aziluri din Argeș

Pasageră sau, dimpotrivă, serioasă, Alex Copil Bătrân avea o relație și în județ - povestesc sursele noastre. Mai precis cu o doamnă divorțată, femeie de afaceri care locuiește la Ștefănești, acolo unde au fost făcute de altfel și percheziții. Interlopul trăgea la femeia de afaceri, patroană a unor cămine de bătrâni, ori de câte ori venea la Argeș. Se spune că relația cu doamna de la Ștefănești dura de ceva vreme, Alex Copil Bătrân fiind extrem de apropiat de ea, dar și de copiii acesteia.


DIICOT și BCCOA Argeș au confiscat droguri de sute de mii de euro

Simultan cu operațiunea care se desfășura la mallul din Pitești, alți polițiști de la Crimă Organizată dădeau o altă lovitură în Vâlcea. Este vorba despre o captură de 100 de pastile de ecstazy pe care polițiștii argeșeni de la BCCOA au pus mâna după luni de muncă. Tot recent, polițiștii au confiscat în Olt un important transport de droguri, acolo unde „săgețile” folosite de traficanți primiseră un colet din Corabia, venit din Spania. Cu acest prilej, au fost capturate 7 kilograme de canabis și hașiș și 700 de grame cocaină de 99% puritate, valoarea drogurilor confiscate cu acest prilej fiind de 400.000 de euro. De asemenea, polițiștii au confiscat și mașina dealerilor, un Lexus, care a și stat ceva vreme în fața Parchetului DIICOT din Pitești. 

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta