ALINA. Elevă eminentă, campioană mondială: „Tinerii trebuie să înțeleagă faptul că ei sunt singura lor limită!”

BURSA EDUCATIO! EI MERITĂ UN VIITOR AICI! CONTRIBUIE LA STUDIILE UNUI COPIL EXCEPȚIONAL AL ARGEȘULUI

 


Premiantă din clasa I până la momentul în care scriem cu mândrie despre ea, Alina se numără printre copiii extraordinari pe care Fundația „Lumină în Suflet” a ales să îi însoțească pe drumul către performanță prin BURSA EDUCATIO. Muncește din greu de când a pășit în școală pentru rezultate, premii și pentru viitorul pe care își propune să îl construiască în domeniul managementului. 

A luat cea mai mică notă în clasa a VII-a... un șase. A fost un șoc enorm pentru Alina care s-a obișnuit să facă parte permanent din galeria elevilor cu cele mai bune punctaje și care a considerat că i se făscuse o uriașă nedreptate, deoarece răspunsese corect în fața dascălului care a notat-o. Axată pe rezultate, satisfăcută și motivată de obținerea lor, Alina nu și-a permis niciun moment de relax pe drumul către performanță. Momentul campaniei BURSA EDUCATIO! o surprinde cu o medie de 9,84 la Colegiul Național „I.C Brătianu”. La capitolul materii preferate enumeră limbile străine, istoria, geografia și limba română.

În paralel cu educația școlară în care performează și se încadrează în panoplia elevilor de elită ai Argeșului, Alina face - de la vârsta de șapte ani - Karate Ashihara și Jujitsu Brazilian, sub îndrumarea senseiului Mihai Vătafu. Este campioană mondială (2014), dublă campioană europeană (2012 și 2014), în repetate rânduri campioană națională, titluri la care se adaugă alte numeroase rezultate în sporturile pe care a ales să le practice cu aceeași pasiune și cu același devotament cu care învață permanent pentru cariera în care vrea să exceleze.

„Reuşesc să mă împart între karate şi şcoală, deoarece îmi gestionez foarte bine timpul şi am norocul că reţin foarte repede. Am nevoie doar să înţeleg bine lecţia în clasă şi să o mai repet o dată.”, povestește Alina, elevă în clasa a X-a, un model de succes pentru generația sa și pentru cei care vor să urmeze același drum. De altfel, transmite un mesaj extrem de penetrant pentru toți tinerii care au ambiția de a performa: „Să creadă foarte mult în ei, cât mai mult în ei, deoarece ei sunt singura lor limită!”

Alina se numără printre valorile noii generații pe care comunitatea are datoria morală și socială să o păstreze în sânul său, să o potențeze și să o transforme într-un reper. Nesimțind încă sprijinul, deschiderea și perspectivele acestei comunități, tânăra se gândește serios să-și continue studiile peste hotare, în Suedia sau Danemarca. Nu vede încă un viitor aici, nu simte că, în țara noastră, copiii cu rezultate excelente sunt valorificați, recunoscuți, sprijiniți…  „Conducerea ne vrea mediocri”, povestește cu tristețe eleva de 9,84. Dar cum îi vrea societatea pe acești tineri? Cât de mult îi respectă, îi susține și îi motivează? Un răspuns real, un barometru corect, ni de poate înfățișa acum prin BURSA EDUCATIO! 


Pentru a-și urma visurile, pentru a încuraja educația unei tinere de excepție și dorința ei de a construi în România,  Alinei i s-a alăturat ca partener de drum Fundația  „Lumină în Suflet”. ONG-ul argeșean a ales să asigure patronajul educațional pentru 15 tineri cu rezultate foarte bune la învățătură, acordându-le, cu adevărat din suflet, burse lunare de studiu. În acest fel, povara pusă pe umerii acestor copii care muncesc din greu să performeze se mai ușurează. În acest fel, încrederea lor în societatea și în comunitatea în care cresc și se instruiesc sporește. În acest fel, ei sunt azi modele de bună practică pentru o generație întreagă. 
Fundația „Lumină în Suflet” a dat startul cu 15 tineri. Alți colegi de-ai Alinei, cu note la fel de impresionante, cu ambiții, talente și perspective uriașe au nevoie de parteneri pe drumul către valorificarea acestor medii de 9,00-10,00 în studii și în profesii care să întoarcă binele dinspre ei către comunitate. Viitori medici pediatri, viitori constructori, viitoare cadre militare, viitori artiști aduc soarele în cataloagele liceelor și ale colegiilor în care se perfecționează. Ei merită un viitor AICI!


Vă invităm să vă alăturați lor în drumul anevoios pe care au ales să-l parcurgă studiind. Vă invităm să deveniți parte, sprijin și parteneri într-o campanie dedicată lor. Doar așa le putem construi un viitor AICI!


Donațiile pentru Bursa EDUCATIO se fac astfel:
Donații online pe site-ul www.fundatia-luminainsuflet.ro
Donații direct în contul RO85 BRDE 030S V988 4407 0300 deschis la BRD – GSG Pitești 
Firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit în baza unui contract de sponsorizare.

Date contact FUNDAȚIA „LUMINĂ ÎN SUFLET”:
Pitești, Calea Craiovei, nr. 92, bl. V1, et. D2, jud. Argeș
Tel/Fax: 0248/211911; Mobil: 0755.154.492
E-mail: fundatialuminainsuflet@yahoo.com
Web: www.fundatia-luminainsuflet.ro

 

Ne puteți urmări și pe Facebook