Alina Frătică: „Susțin procedura gratuită pentru fertilizarea in vitro...”

Astăzi, în conferința de presă susținută la sediul PMP, Alina Frătică, candidat pe poziţia a doua pe lista pentru Cameră a PMP Argeș, a declarat că proiectul său vizează susținerea și protecția mamelor și copiilor în societatea românească.

Aceasta dorește să demareze acțiuni care să ducă la conștientizarea populației în legătură cu necesitatea creșterii natalității. Alina Frătică susține, de asemenea, procedura gratuită pentru fertilizarea in vitro, dar și începerea unor programe prin care să fie oferite tratamente gratuite pentru femeile gravide. 

„Ţinta mea numărul 1 este femeia gravidă , mama si copilul!Practic, o femeie refuză să mai dea naştere unui copil din cauza lipsei banilor. Salariile mici descurajează cuplurile.Tocmai de aceia ca viitor deputat voi pleda pentru gratuitate totală, atât în efectuarea analizelor medicale, dar şi a controalelor periodice. Toate acestea trebuie să fie subvenţionate de stat. Vă dau un exemplu clar şi cred că toate mamele îmi vor da dreptate. Există o analiză obligatorie în timpul sarcinii: triplu test..Numai acest test costa până la 2.000 de lei. Ce înseamă asta? Salariul pentru o familie cu venituri modeste pe două luni. Este, practic, inadmisibil, ca să nu mai vorbim de restul tratamentului pe toată perioada sarcinii.”, a scris Alina Frătică pe pagina sa de socializare.