Amenzi uriaşe pentru şoferii care folosesc folii de protecţie neomologate

70 de grade Celsius - este temperatura la care se poate ajunge în aceste zile într-o maşină lăsată la soare cu geamurile închise. Iar orice şofer ştie cât de chinuitoare sunt minutele în care încearcă să facă aerul respirabil. Foliile solare sunt o soluţie şi tot mai mulţi români le caută. Atenţie însă, dacă nu respectaţi o serie de reguli, puteţi avea probleme serioase cu legea.

Foliile de protecţie trebuie montate doar în service-uri autorizate de Registrul Auto Român. Legea îi pedepseşte pe cei care circulă cu folii neomologate. Pe geamurile din spate şi pe lunetă, pot pot avea orice opacitate. În schimb, în faţă nu trebuie să aibă o transpartenţă mai mică de 70 la sută, iar pe parbriz sunt strict interzise. Dacă ignoraţi aceste aspecte, puteţi primi o amendă de 1300 de lei şi vi se va reţine certificatul de înmatriculare.

Un geam normal are efect de lupa cand soarele bate direct in ele, inauntru se formeaza o atmosfera irespirabila. O folie omologata aplicata blocheaza 99 la suta din razele UV si ofera o protectie termica de 20-70 la suta fata de un geam obisnuit.


În timpul unei călătorii cu maşina, copiii sunt cei mai expuşi razelor solare. Trebuie să fiţi atenţi şi la aerul condiţionat. Este recomandat să curăţaţi de praf instalaţia, să schimbaţi filtrele şi să verificaţi cantitatea de freon.

Sursa: observator.tv