ANM: Vremea va deveni instabilă!

În următoarele zile, vremea va deveni în general instabilă în nordul, centrul și nord-estul țării, dar și în zonele montane și submontane. Vor apărea înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice.

Joi, vremea va fi călduroasă la începutul zilei, devenind instabilă după-amiază, atunci când se vor semnala ploi, grindină, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. Temperaturile se vor încadra între 22, 23 de grade în extremitatea de nord a ţării şi 33,34 de grade în cea de sud-vest. De asemenea, minimele vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade.

Vineri, vremea va fi în general frumoasă, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpații Meridonali și Occidentali și zona deluroasă aferentă unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată. Seara, însă, înnorările se vor accentua în nord, centru și est, unde vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar minimile vor fi cuprinse între  8, 9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20, 21 de grade în Dealurile de Vest.