Anul 2017 - Poți face succesiunea gratuit!

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară aduce o veste bună pentru românii care doresc să-și facă succesiunea.
1,2 milioane de euro au fost alocați în acest an pentru plata succesiunilor derulate prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară. Peste 21.000 de români îşi pot face succesiunea gratuit în acest an, potrivit calculelor agenţiei.
Programul urmăreşte cadastrarea gratuită a tuturor imobilelor din România până în 2023.

CITEȘTE ȘI ... Un tânăr din Mioveni ajunge pentru a doua oară după gratii! Obsesia pentru fosta iubită...


ANCPI a anunţat că, pentru anul 2017, a alocat circa 96,1 mil. euro pentru înregistrarea gratuită a unui număr maxim de 7.372.500 de imobile în cadrul PNCCF. În acest buget intră şi sumele decontate notarilor pentru eliberarea certificatelor de moştenitor.
În 2016, ANCPI a semnat un protocol de colaborare cu Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România prin care s-a stabilit decontarea a 250 lei pentru fiecare autor al unei succesiuni în vederea plăţii onorariilor pentru eliberarea certificatelor de moştenitor, a certificatelor de moştenitor suplimentar, a certificatelor de legatar şi a certificatelor de vacanţă succesorală, dacă acestea sunt derulate prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

CITEȘTE ȘI ... Baba-oarba cu izvoarele din Pitești!


Primăriile pot solicita, începând din vara anului trecut, finanţare pentru realizarea gratuită a cadastrului general. În acest scop, fiecare localitate va putea primi în acest an până la 150.000 lei, cu 15.000 de lei în plus faţă de suma alocată în 2016.
Data limită până la care primarii pot încheia contracte de finaţare cu oficiile de cadastru pentru a primi banii este 24 iulie. Pasul următor este încheierea contractelor dintre primării şi firmele autorizate să execute lucrări de cadastru.

Harta lucrărilor de cadastru realizate până acum (galerie)

Sursa:Capital.ro