ANUNȚ ANM: Cum va fi vremea de Crăciun

În perioada următoare vremea se schimbă radical. Se încălzește brusc începând de sâmbătă, iar valorile termice pot ajunge până la 10 grade Celsius. Vom avea vreme deosebit de caldă de Crăciun, iar atmosfera se va menține la fel până după Anul Nou, se arată în prognoza emisă de ANM.

Astfel, începând din 22 decembrie, temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei.

ANM Vremea în săptămâna 24-31 decembrie 2018
Potrivit meteorologilor, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere pozitivă mai accentuată în extremitatea vestică a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval, pe întreg teritoriul României.


La munte, temperaturile sunt ușor scăzute față de Ajun, iar ceața va persista pe întreaga zi. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 5°C și -2°C. Vâbtul va sufla cu 6 km/h dinspre V, pe timpul zilei și cu 7 km/h dinspre V, pe timpul nopții. Noaptea sunt așteptate ninsori, iar în a doua zi de Crăciun prognoza meteo indincă o vreme mult mai rece, ninsori ziua și ger noaptea.