ANUNȚ BOMBĂ! Arhiva SIPA va fi desecretizată!

Ministrul Tudorel Toader a anunțat în această dimineață că arhiva SIPA a fi desecretizată.
Acesta a declarat că va iniția această procedură în cel mai scurt timp.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: VIDEO! Incendiu în Pitești - Este a doua oară când le ia casa foc!


Scandalul a reizbucnit după ce jurnalistul Dan Andronic i-a acuzat pe Monica Macovei şi Cristian Danileţ că au fotocopiat ilegal informaţii secrete despre procurori şi judecători.
Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat că a sesizat Parchetul General în legătură cu informaţiile din articolul privind arhiva SIPA apărut în Evenimentul Zilei, sesizarea sa vizând „deţinerea sau dezvăluirea nelegală a unor informaţii din arhiva SIPA”.

Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie a fost înfiinţat în 1991, ca structură în subordinea Direcţiei Generale a Penitenciarelor, şi trebuia să urmărească faptele din penitenciare. În 1997, Valeriu Stoica, atunci ministru al Justiţiei, a trecut SIPA în subordinea MJ, pentru ca structura să se ocupe şi de protecţia magistraţilor.⁠⁠⁠⁠


Evenimentul Zilei a scris luni că parte din arhiva SIPA - care ar conţine de la 10.000 de dosare până la 21.000 de documente, inclusiv 3.000 de dosare ale magistraţilor - a fost copiată, iar unele documente au fost sustrase şi chiar distruse.

Sursa:Digi24.ro