Anunț bombă pentru produsele Nestle!

Marele producător elvețian Nestle susține că va reduce aportul de zahăr cu 40% din ciocolata comercializată.
Această metodă va fi introdusă de la începutul anului 2018, Nestle susținând că cercetătorii săi au descoperit o modalitate pentru a structura zaharul diferit, astfel încât să foloseasca cu 40% mai puțin, fără să fie afectat gustul.
Cercetatorii au modificat structura zaharului pentru a se dizolva mai repede. Acest lucru păcălește papilele gustative, iar efectul este de creștere a senzației de dulce, susțin reprezentanții Nestle, citează Stiripesurse.ro
Cantitatea de zahăr dintr-o ciocolată poate varia în funcție de brand, dar și de felul acesteia. Ciocolata cu lapte prezintă 50 % zahăr, o parte din el fiind luat din lapte. Ciocolata albă poate avea 60% zahăr, iar cea neagră poate ajunge până la 40 % zahăr, unele modele zahărul lipsind.