ANUNȚ! Ce se întâmplă cu Vila Florica?

Săptămâna aceasta, preşedintele CJ, Dan Manu, a invocat, din nou, posibilitatea ca Ministerul Culturii să achiziţioneze, totuşi, conacul de la Ștefănești.
Astfel, moştenitorii Brătienilor mai au de aşteptat un an ca oficialii Consiliului Judeţean Argeş să se hotărască dacă instituţia va achiziţiona sau nu Vila Florica, locul unde s-a născut şi a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români şi unde funcţioneză, prin bunăvoinţa moştenitorilor, fără niciun fel de chirie, Centrul de Cultură Brătianu, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş.
Consiliul Judeţean Argeş anunţa, recent, reluarea negocierilor cu moştenitorii Brătienilor pentru achiziţionarea Vilei Florica, pornind de la un preţ mai mic, de 1,7 mil de euro, adică de la aproape jumătate din preţul avansat iniţial de proprietarii conacului.
De asemenea, a fost reînnoit contractul prin care Centrul de Cultură Brătianu, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş, mai poate funcţiona, gratuit, încă un an în conacul de la Ştefăneşti.
De trei ani, cazul conacului de la Ștefănești este plasat Consiliului Judeţean Argeş, Ministerul Culturii arătându-se neinteresat de achiziționarea Vilei Florica.
Tot de trei ani, moştenitorii sunt ţinuţi pe loc de Consiliul Judeţean, care nici nu-şi exercită, nici nu-şi declină dreptul de preemţiune asupra imobilului, care altfel poate fi vândut pe piaţa privată, acolo unde există o ofertă certă de cumpărare din partea unui investitor privat.
„Avem termen un an pentru a lămuri solicitarea noastră ca bugetul naţional să suporte contravaloarea, către proprietar, ţinând cont că este un bun al patrimoniului naţional, nu este numai de interes judeţean. În acest demers s-au alăturat 12 academicieni apolitici, care susţin demersul nostru şi legislativ, şi de oportunitate privind vila Florica, ca aceasta să fie preluată de Ministerul Culturii. Intenţionez ca luni, după o întrevedere pe care o am la conducerea Ministerului Transporturilor, la ora 12, să merg şi la Ministerul Culturii, să vorbesc cu domnul ministru Ionuţ Vulpescu, punctual, legat de acest subiect”, este declația președintelui CJ Argeș, Dan Manu.

Sursa: Adevărul.ro