ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Samsung: Nu mai utilizați telefoanele Galaxy Note 7!

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Samsung: Nu mai utilizați telefoanele Galaxy Note 7! Anunțul a fost făcut astăzi!

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunțat oficial, marți, că a decis să oprească vânzările de telefoane Galaxy Note 7 și, totodată, a cerut utilizatorilor acestui dispozitiv să îl închidă din motive de siguranță.

În luna septembrie a acestui an, Samsung a fost nevoită să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc.

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone, a precizat că a cerut tuturor operatorilor de telefonie mobilă să oprească de la comercializare Galaxy Note 7, atât dispozitivele originale cât și cele destinate a le înlocui, până când va descoperi cauza incendiilor.

Acest anunț a provocat o cădere imediată a acțiunilor Samsung care marți la prânz înregistrau un recul de 4,82% la bursa de la Seul, astfel că valoare de piață a Samsung s-a diminuat cu 14.700 miliarde woni (13,2 miliarde de dolari).

Analiștii sunt de părere că decizia Samsung de a opri comercializarea Galaxy Note 7 pentru a doua oară în mai puțin de două luni de la lansare ridică semne de întrebare cu privire la controlul calității și de asemenea ar putea provoca daune financiare și de imagine grupului sud-coreean.

sursa: digi24.ro