Anunț oficial de la Dacia! Se infirmă zvonurile!

Dacia nu va face un SUV mai mare decât Duster, afirmă un oficial al mărcii din Mioveni.

De data aceasta, vestea vine de la Louise O’Sullivan, șefa diviziei Dacia din Regatul Unit. Oficialul Dacia le-a explicat englezilor de la Autocar că un SUV mai mare decât Duster nu s-ar potrivi în prețul țintit de producătorul axat pe vehicule accesibile.

Zvonurile despre un SUV mai mare decât Duster nu sunt noi, mai multe publicații relatând vești despre acest subiect de mai bine de un an.

Diverși oficiali ai mărcii Dacia au infirmat zvonurile în trecut, dar aceste comunicate au fost adesea contrazise de declarații ai altor oficiali Renault, făcute cu alte ocazii. Practic, informația privind un SUV mai mare decât Duster a tot circulat în spațiul public de mai bine de un an, în timp ce responsabilii de marca argeșeană au declarat că nu se va întâmpla acest lucru sau au refuzat să comenteze zvonurile.

Un SUV mai mare decât Duster ar însemna un preț de pornire de peste 20.000 de euro, au estimat mai mulți specialiști în industria auto. Acest prag ar fi prea ridicat pentru publicul țintă al mărcii din Mioveni, de unde și probabilitatea redusă a realizării unui asemenea proiect.

La fel ca alți producători, Dacia face studii de piață pentru a descoperi ce doresc potențialii clienți să cumpere și cum pot să crească vânzările. Un model mai mare și mai scump ar putea să nu aducă aportul dorit de cei de la Dacia în materie de vânzări, în timp ce investiția într-un asemenea produs ar putea să nu fie rentabilă pentru marca accesibilă a Alianței Renault-Nissan.

 

 

 

 

Sursa: auto-bild.ro