ANUNȚUL IPJ ARGEȘ CU PRIVIRE LA INFRACȚIONALITATEA DIN JUDEȚ!

ANUNȚUL IPJ ARGEȘ CU PRIVIRE LA INFRACȚIONALITATEA DIN JUDEȚ!

Pentru al şaselea an consecutiv infracţionalitatea sesizată la nivelulInspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş înregistrează o scădere.

Astfel în anul 2016 la nivelul I.P.J. Argeş au fost sesizate cu 14,4% mai puţine infracţiuni faţă de anul precedent.

Criminalitatea de natură judiciară înregistrează o scădere cu peste 16 procente faţă de anul precedent, în mediul urban scăderea fiind de 13%, iar în rural de 19%.

Infracţiunile contra patrimoniului reprezintă 38,3% din totalul infracţiunilor sesizate şi scad pentru al cincilea an consecutiv (cu 22,9% fata de 2015 si 41% faţă de 2012.)

Diminuarea faptelor penale contra patrimoniului este proporţională cu evoluţia infracţiunilor de furt, care înregistrează pentru al cincilea an consecutiv (raportat la perioada 2009-2016) o scădere semnificativă (-27,9% faţă de 2015).

Se înregistrează scăderi, în principal, la faptele de furt din locuinţe cu 39,7%, din societăţi comerciale cu 25,8% si de auto cu 36,5%.

Infracţiunile de înşelăciune înregistrate de I.P.J. Argeş reprezintă 9% din totalul infracţiunilor contra patrimoniului sesizate. Numărul acestora a scăzut faţă de anul 2015 cu 29% .

De asemenea, în anul 2016, numărul infracţiunilor de tâlhărie s-a diminuat cu 22 de procente.

Activitatea de prevenire a criminalităţii reprezintă, alături de combatere, o componentă importantă a intervenţiei poliţiei, în acest domeniu acţionând pe două paliere atât structurile operative cât şi structura de analiză şi prevenire a criminalităţii şi poliţiştii de proximitate.

Pentru prevenirea criminalităţii au fost desfăşurate 4309 controale directe şi 3518 activităţi în unităţi de învăţământ şi zone adiacente.

În domeniul prevenirii, au fost iniţiate şi implementate proiecte şi campanii în cadrul cărora s-au abordat, secvenţial, diferite genuri de infracţiuni circumscrise domeniilor prioritare.