AVERTIZARE! România riscă pierderea dreptului de vot în UE

Veste proastă pentru țara noastră!
În condițiile protestelor din țară și a refuzului Guvernului Grindeanu de a retrage ordonanţa referitoare la modificarea Codului penal, România riscă să-şi piardă dreptul de vot în UE!
Avertismentul vine de la preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), Gunther Krichbaum.
Uniunea Europeană poate sancționa cu o astfel de măsură țările membre.

CITEȘTE ȘI ... Avocatul Poporului a decis: Atacă ordonanța la CCR!


Procedura nu a fost folosită niciodată, deşi Polonia a fost ameninţată recent cu suspendarea dreptului de vot pentru încălcarea libertăţii presei.
Preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, declară că UE trebuie să fie de partea manifestanţilor şi să îi sprijine.
Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german, i-a cerut preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, să-l convoace urgent pe Sorin Grindeanu la Bruxelles şi să-i ceară să retragă ordonanţa.
De altfel, deputatul german precizează că situaţia din România va fi discutată la următoarea şedinţă a Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag.

Un alt avertisment pentru România a venit, joi, chiar de la vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care a spus că România riscă să piardă fonduri europene.

Sursa Digi24.ro