Argeș! FEMEILE SUNT BĂTUTE ÎN DRACI! Numărul reclamaţiilor contra soţilor s-a triplat!

În Argeș! Femeile sunt bătute în draci! Numărul reclamaţiilor contra soţilor s-a triplat!
S-au trezit soțiile abuzate și reclamă din ce în ce mai des violența bărbaților! 

Cazurile de violență în familie au fost de-a lungul timpului trecute la „și altele”, de cele mai multe ori din cauza faptului că tocmai persoanele abuzate tind să ascundă gunoiul sub preș. Captive în căsnicii nefericite cu soţi care nu sunt capabili să-şi arate masculinitatea decât prin forţa pumnului, multe dintre femeile agresate de propriii  soți îşi înghit lacrimile şi, declarându-şi neputinţa, acceptă la nesfârşit umilinţele. Iată însă că de la o vreme unele dintre victimele violenţei domestice au hotărât că principiul conform căruia rufele murdare se spală în familie nu mai este valabil în casa lor şi au apelat la autorităţi. Şi asta, pentru că femeile au început să își cunoască drepturile.

De la începutul anului şi până acum, la nivelul judeţului, au fost înregistrate 75 de reclamaţii, cazurile fiind acum atât în evidenţele Poliţiei, cât şi la Direcția de Asistență Socială, care a și oferit sprijin la solicitarea argeșencelor bătute. Triplu faţă de cât se înregistra în prima jumătate a anului trecut. Şi asta nu pentru că acesta ar fi numărul real al femeilor abuzate, ci pentru că în sfârşit acestea s-au trezit şi vor să le fie respectate drepturile la o viaţă normală şi demnă.

Argeşencele care au cerut ajutor autorităţilor pentru a scăpa de soţii violenţi provin din toate categoriile sociale, atât din Pitești sau alte oraşe, cât și din mediul rural, şi au vârste cuprinse între 22 și 47 de ani. Ele beneficiază în prezent de suportul instituţiilor de asistenţă, care le asigură cazarea și protecţia, dacă este cazul, 45 dintre acestea trecând temporar prin centrul de la Câmpulung care aparține DGASPC Argeș.  

CITITI SI... CE RUȘINE! Șefă la LEONI – acuzată că a tras țepe la saloanele de coafură!