Oficial DNA: Comisarul Marius Aioanei făcea afaceri de 4 ani - Negocia direct contractele | Sursa Ta

În această dimineață Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Direcția Generală Anticorupție (DGA) au efectuat percheziții la adjunctul Poliției Mioveni, comisar- șef Marius Aioanei, într-un dosar legat de incompatibilități cu funcția de polițist și activități ale acestuia ca administrator al unei firme. 

Din informații mai aflăm și faptul că perchezițiile ar avea loc și la domiciliul polițistului.

CITEȘTE ȘI... Șeful secției de Poliție Rurală a cerut mutarea după Bătălia de la Bascov!

Reamintim de asemenea că acesta s-a mutat la Poliția Mioveni în urmă cu patru ani, după scandalul dintre clanurile de rromi din Bascov.

 

----------------------------------------------------------------

 

Update:

În urmă cu puțin timp la Digi24 a fost anunțat faptul că adjunctul Poliției Mioveni, comisarul Marius Aioanei a fost ridicat de polițiști și dus la audieri.

Comisarul este vizat de o anchetă DNA într-un dosar legat de incompatibilități cu funcția de polițist și activități ale acestuia ca administrator al unei firme, se pare că ar fi vorba despre o păstrăvărie mare din județul Argeș.

 

 

UPDATE, 21 mai, ora 09:00

Comisarul Marius Aioanei, adjunctul Poliției Mioveni, a fost prezentat în cursul zilei de ieri instanței, magistrații luând decizia măsurii controlului judiciar.

După pronunțarea instanței, ofițerul și-a dat demisia din Poliția Română.

 

Astăzi, procurorii DNA  au explicat ce acuzații i se aduc fostului adjunct al Poliției Mioveni.

► ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 mai 2021, față de inculpatul AIOANEI MARIUS OVIDIU, comisar de poliție, adjunct al șefului Poliției orașului Mioveni din cadrul I.P.J. Argeș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.”

 

Conform oamenilor legii, comisar-șef Marius Aioanei, s-a implicat, în mod direct, în perioada ianuarie 2017- mai 2021, în activitatea economică a două firme, acționând în numele acestora ca un administrator în fapt, desfășurând, astfel, acte de comerț. Aceste activități erau incompatibile cu funcția deținută, respectiv cu statutul de ofițer de poliție.

Concret, acesta reprezenta societățile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achizițiile de bunuri și servicii, de onorarea comenzilor către clienți, stabilea prețurile de achiziție; negocia contractele de livrări și achiziții, plata facturilor fiscale, ținea evidența camerelor închiriate și rezervate prin intermediul aplicației booking.com, a comenzilor și plăților efectuate către agenții economici și negocia prețurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaților etc.
Pe lângă aceste activități, ofițerul de poliție s-a ocupat și de promovarea pe rețelele de socializare a afacerilor pe care le controla.

 

 


Comisarul Marius Aioanei - ce nu mai are voie să facă

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care:
- să nu părăsească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
- să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
- să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta.

În caz că va încălca cu rea-credință obligațiile, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.