Exclusiv! S-a declarat EPIDEMIE DE GRIPĂ în România - Un alt mort la Spitalul Județean Argeș

UPDATE 30 ianuarie, ora 13:00

Gripa a mai făcut trei victime. Decesul lor a fost confirmat chiar în ziua în care Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat epidemia de gripă în România. Bilanțul persoanelor decedate se ridică așadar la 57.

Printre decedați se numără și un argeșean de 43 de ani, din Dârmănești. Acesta a fost confirmat cu virus gripal A, nu era vaccinat împotriva gripei şi suferea şi de alte boli. În plus, se afla în evidentele medicale cu hepatita virus B cu agent D.

În județul nostru 66 de persoane sunt confirmate cu gripă în acest moment: 51 cu virus gripal AH1, 13 cu virus gripal AH3 și 2 cu virus A nesubtipat. Niciunul dintre pacientii confirmati cu gripa nu a fost vaccinat
antigripal.

UPDATE 30 ianuarie, ora 10:00

In acest moment, pe sectia ATI a Spitalului Județean Argeș este internata o pacienta cu virus gripal tip A. De asemenea, mai este internat un alt pacient cu suspiciune de gripa caruia i-au fost recoltate probe și se asteapta rezultatele de la Institutul Cantacuzino.
Un bolnav in varsta de 43 de ani, din Dârmănești, confirmat cu virus gripal, a decedat in sectia ATI, în această săptămână. Acesta suferea de hepatita tip b cu agent delta. De asemenea, s-a inregistrat un alt deces insa in cazul acestui pacient nu au ajuns inca rezultatele.  Atât bolnavii în care s-a confirmat diagnosticul de gripă, cât și celor suspecți care au ajuns la Spitalul Județean Arges aveau și alte afecțiuni asociate.

Reamintim că un alt pacient din județul nostru a murit din cauza gripei pe 21 ianuarie. Bărbatul avea 40 de ani și era din Mărăcineni.

 

UPDATE 28 ianuarie, ora 12:30

La nivel național, astăzi au fost înregistrate 43 de decese din cauza gripei. În județul nostru, Direcţia de Sănătate Publică Argeş prezintă situația: numărul cazurilor de gripă a urcat la 54. 41 de persoane au virus gripal tip AH1, 12 au virus gripal AH3 și o persoană are virus gripal A nesubtipat.

În acest moment, 22 sunt adulți și 32 sunt copii, toți nevaccinați, sunt confirmați cu gripă.

UPDATE ORA 15:00

Încă o persoană a murit din cauza gripei. Este vorba despre o femeie de 33 de ani internată cu gripă la Spitalul Judeţean Târgovişte. Reamintim că astăzi a fost confirmat primul deces din cauza gripei și în județul Argeș.

UPDATE ORA 12:30

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean Argeș, Andreea Vasile, bărbatul în vârstă de 40 de ani a murit la unitatea spitalicească, pe 21 ianuarie, Secția ATI. Ieri, rezultatele analizelor au confirmat suspiciunea că pe lângă sindrom mielodisplazic, bolnavul suferea și de gripă. La spital, pacientul ajunsese cu grave  probleme respiratorii. Sindromul mielodisplazic (SMD) se refera la un grup de afecțiuni ale măduvei osoase sau ale celulelor stem hematopoietice (care se află la originea celulelor sangvine). Mielodisplazia se caracterizează prin producerea insuficientă a unuia sau mai multor tipuri de celule sagvine, din cauza unei disfuncții a măduvei osoase. 

Conform aceleiași surse, în acest moment, la Județean, Secția ATI, se mai află un bolnav suspect de gripă și un altul în cazul căruia diagnosticul a fost confirmat.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 35.

Gripa face victime și în Argeș! Primul deces a fost confirmat de Direcția de Sănătate Publică Argeș. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani din Mărăcineni, Argeș.

Până la această oră, au fost confirmate 46 de cazuri de gripă (35 de cazuri cu virusul gripal AH1 și 11 cazuri cu virsurul gripal AH3). 

Direcția de Sănătate Publică- Argeș transmite că argeșeanul care a decedat din cauza gripei prezenta condiții medicale preexistente. De asemenea, bărbatul era nevaccinat antigripal.

„D.S.P.-Argeș revine asupra importanței vaccinării antigripale ca principal mijloc de prevenție a îmbolnăvirii și respectarea regulilor de igienă personală ca măsură de bază în prevenirea răspândirii infecțiilor respiratorii.
Precizăm că Direcția de Sănătate Publică în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean supraveghează situația îmbolnăvirilor prin infecții respitarorii acute și gripă în unitățile de învățământ din județ în vederea instituirii măsurilor de prevenire:
- Realizarea triajului zilnic în colectivitățile școlare;
- În cazul în care la niveul unității școlare se înregistrează focare de infecții respiratorii acute/gripă cu minim 3 cazuri/ clasă, respectiv o rată de absenteism de peste 20% din efectivul unității de învățământ din această cauză timp de 3 zile consecutive, se pot lua măsuri de suspendare temporară a cursurilor școlare în clasă, respectiv școala pentru o perioadă nu mai mare de 5 zile lucrătoare.
- Suspendarea activității se va face în funcție de contextul epidemiologic, etapizat, evitându-se întreruperea activității în intreaga unitate scolară”
, a transmis DSP Argeș.