Argeșean prins la frontieră! A furat o semiremorcă încărcată cu calorifere ceramice!

Un argeșean a fost prins de oamenii legii ieri noapte la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand din județul Arad, având furată o semiremorcă încărcată cu calorifere ceramice din Franța.
Marian M., în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare în țară. Conducea un automarfar înmatriculat în România, care tracta o semiremorcă înmatriculată în Franța.

Bărbatul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, calorifere din Franța pentru o societate comercială din Bulgaria.

CITEȘTE ȘI ... Pentru asistenta UPU Pitești: Nu vrei să țipi la mă-ta? Și dacă i se face rău, dă-i niște apă...

La controlul de frontieră, șoferul a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză certificatul de înmatriculare emis de autoritățile române, iar pentru semiremorcă nu a prezentat niciun document motivând că nu le are asupra sa.
În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că semiremorca figurează ca 'vehicul furat', alertă introdusă de autoritățile din Franța, iar marfa transportată fiind, de asemenea, declarată furată.

CITEȘTE ȘI ... Cum va fi vremea în acest weekend? Meteorologii anunţă...

Luat la întrebări de polițiștii de frontieră, argeșeanul a declarat că nu știa ce transportă în semiremorcă, și nici că marfa și semoremorca era căutată de autoritățile din Franța. 
Bărbatul a mai relatat că este șofer de tir în Spania, iar pe drumul spre România a oprit într-o parcare de tiruri în Franța, unde a fost rugat de un cetățean bulgar să transporte semiremorca și marfa în Bulgaria contra sumei de 2500 euro, deoarece vehiculul lui se defectase. 

CITEȘTE ȘI ... Smiley îşi caută secretară la Piteşti!


Semiremorca și cele 704 calorifere ceramice au fost confiscate până la finalizarea cercetărilor, urmând ca bunurile în valoarea de 102.000 euro să fie înapoiate.
În cazul argeșeanului, polițiștii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.