ARGEȘENI INFECTAȚI CU TRICHINELOZĂ!

ARGEȘENI INFECTAȚI CU TRICHINELOZĂ!

Printr-un comunicat prezentat de DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR ARGEȘ se arată că membrii unei familii din județul Argeș au fost infectați cu trichineloză după ce au consumat carne de porc infestată.

În data de 27.12.2016 în gospodăria d-lui Bolbea Vasile Ion din comuna Valea Iașului, sat Cerbureni a fost sacrificat un porc. După sacrificare s-a consumat carne de către membrii familiei și alte rude , în număr de 10 persoane.

O parte din membrii aceleiași familii împreună cu alte rude ( în număr de 12 persoane) au participat la o masă în familie în comuna Bradu, pe 2 ianuarie 2017, consumând în principal carne de la același porc, pregătita la grătar.

În data de 29.01.2017 s-au prezentat la sediul Circumscripției Sanitare Veterinare de Siguranța Alimentelor nr.1 Curtea de Argeș, domnul Bolbea Vasile Ion și Bolbea Mihai solicitând examen trichineloscopic la o probă de carne congelată (pulpă) și carne afumata , întrucât aceștia și alți membri ai familiei care erau deja internați la secția de Boli infectioase a Spitalului Judetean Pitețti prezentau semne de boală, respectiv trichineloză.

În urma examenului efectuat la CSVSA Curtea de Arges a rezultat infestație cu Trichinella Spirallis.

În data de 30.01.2017 consilieri ai DSVSA Argeș s-au deplasat la domiciliul d-lui Bolbea Vasile Ion unde au mai găsit cantitatea de 60,5kg carne congelată,cârnați, slănină afumată și jumări provenite din porcul sacrificat.Întreaga cantitate a fost confiscată, sigilată si dirijată la o unitate de incinerare. În urma discuției cu o persoană din familie reiese faptul că 5 persoane sunt internate la secția de Boli infecțioase a Spitalului județean Pitești și sunt sub tratament.

S-a recomandat ca toți cei care au consumat carne din acest porc să fie supuși unui examen medical . Se menționează că 2 persoane care au consumat carne se află în prezent în străinătate : unul șofer pe tir în Germania , altul lucrează în Spania. Aceștia au fost inștiințati de către membrii familiei să se prezinte la o unitate medicală pentru examen medical. În data de 30.01.2017 au fost anunțați telefonic și reprezentantii DSP Arges în vederea efectuării anchetei epidemiologice.

foto: descriptiv