VIDEO! Piteștiul - blocat în zona PSD! Protestatarii au umplut străzile din centrul orașului!

UPDATE ORA 23:00

Oamenii au mărșăluit până în cartierul Gavana, unii dintre ei întorcându-se în centrul orașului. La un moment dat, bulevardul Republicii s-a blocat, protestatarii fiind lăsați să mărșăluiască. Traficul a fost deviat!

sursa video: info trafic pitesti

UPDATE ORA 22:00

Protestatarii au năvălit peste sediul PSD Argeș. Și la această oră, străzile sunt blocate în centrul orașului. Aceștia strigă împotriva social democraților!

UPDATE ORA 20.15

Protestatarii au ajuns in fața sediului PSD din Pitești. Oamenii sunt agitați, strigă: ciuma roșie PSD, hoții ! Circulația este oprită in zonă și a fost deviată. Echipajele de poliție se află la fața locului.

UPDATE ORA 20.05

Protestatarii se indreaptă spre sediul PSD din Pitești

UPDATE ORA 19:50

Protestatarii au umplut Piața Primăriei, fiind în număr de 2000 la această oră.

UPDATE ORA 19:40

În aceste momente, în Pitești sunt peste 400 de persoane care pleacă spre Primăria Pitești și probabil spre sediul PSD. În Piața Vasile Milea se strigă: „La venirea nopții, eliberați hoții!”, „Vrem justiție, nu corupție”, „Aici nu te pitești, vă vedem”.

UPDATE ORA 19:30 

Totodată, se pare că și Câmpulungul a ieșit în stradă. Oamenii au început să se adune în centrul Muscelului, acolo unde scandează împotriva ordonanțelor care au dat foc liniștei din țară.

UPATE ORA 19:00

Din ce în ce mai mulți oameni se adună în centrul municipiului Pitești la protestul din această seară. La această oră sunt peste 300 de protestatari și se așteaptă ca numărul lor să crească.

UPDATE ORA 18:30

Protestele au început în Pitești, oamenii adunându-se în centrul orașului începând cu ora 17:00. Până la această oră sunt în jur de 200 de protestatari, oameni de toate vârstele, de la cei mici, până la pensionari își strigă nemulțumirile.

 

Contactat de redactorii Sursata.ro, prefectul Cristian Soare a refuzat să comenteze în orice fel desfășurarea protestelor din Pitești din această seară și modul în care s-a organizat instituția pentru acest eveniment.

UPDATE: În această seară, argeșenii sunt așteptați să protesteze din nou în centrul orașului Pitești. Oficial, până la această oră nu s-a înregistrat nicio solicitare pentru protestul de diseară. 

Protestatarii sunt așteptați în Pitești începând cu ora 18, întreaga acțiune debutând la ora 20:00.

Conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Argeș, Turcea Cătălina Georgiana, protestele de până acum au fost pașnice, fără a fi nevoie de intervenția  forțelor de ordine.

”Fie facem ceva memorabil, fie suntem îngropați de vii. Decât sa duc o viata de sclav unde sunt furat legal, mai bine sa fiu un demon care va bântuie. Pașnic nu am rezolvat nimic. Protestele noastre pașnice nu au reprezentat nimic pentru ei. Pe ei nu ii interesează ca am ieșit la 0°C -10°C sau -15°C. Fac ceva pe ce credem noi. Nu vedeți. Strada mai are un singur cuvânt de spus. Strada are forță. Voi o cunoașteți? Cum PSD a ajuns la putere în 89 asa trebuie înlăturat. Cancerul trebuie eliminat, asa se procedează", e mesajul postat pe facebook de un protestatar.

Organizatorii ultimelor două proteste din județul nostru vorbesc de un nou protest, organizat în acest weekend.

Și Piteștiul a ieșit în stradă. În jur de 100 de argeșeni s-au strâns cu pancarde în centrul orașului pentru a scanda împotriva aprobării ordonanței de urgență pentru grațiere!
Oamenii s-au strâns în Piața Vasile Milea din centrul municipiului, unii dintre ei purtând steaguri și pancarte. Protestatarii au scandat împotriva Guvernului și au cerut respectarea statului de drept.
Acțiunea de protest s-a desfășurat fără incidente.

Ordonanţa de Urgenţă, care poartă numărul 13/2017, a apărut în Monitorul Oficial. Conform actului normativ, modificările aduse Codului Penal vor intra în vigoare la 10 zile după apariţie. Modificările Codului de Procedură Penală ai intrat în vigoare imediat.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că ceea ce s-a întâmplat aseară la Guvern este o „bătaie de joc” , „inadmisibil”, „un scandal”. Șeful statului a spus că este inadmisibil ca o chestiune atât de sensibilă cum este modificarea Codurilor Penale să fie adoptată prin ordonanță de urgență, noaptea, fără avizul CSM.