Argeșul - primul în topul generozițății!

Donații sau redirecționarea procentului de 2% din impozitul pe venit obținut pentru cauze sociale, a clasat Argeșul în topul județelor cele mai generoase, acumulând suma de 6.940.419 lei.
Următoarele locului sunt ocupate de județul Prahova, Cluj, Timiș și București.
În țară, în anul 2016, entităţile beneficiare de susţinere din impozitul pe venitul din salarii, asimilate salariilor şi din pensii au fost în număr de 29.633
Suma totală virată de la bugetul de stat în vederea susţinerii entităţilor non-profit a fost de 35 milioane euro, arată datele transmise de ANAF.

CITEȘTE ȘI ... Dănuț Stroe "in plin război" la Bradu - a schimbat toate yalele și a inlocuit-o pe....

Doar doi din şase contribuabili au ales să redirecţioneze 2% din impozitul pe venitul obţinut în 2016 către o cauză socială. Datele furnizate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, la solicitarea Salvaţi Copiii şi aferente anului 2016, arată că numărul celor care au redirecţionat impozitul pe venit a rămas constant în ultimii ani: aproximativ 1,8 milioane de contribuabili, din numărul total de 8.290.307 de contribuabili care ar fi putut, anul trecut, să redirecţioneze o parte din bani către proiectele destinate cauzelor sociale.

Peste 18.900 de contribuabili au ales anul trecut să completeze formularul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit pentru Salvaţi Copiii.

Prin aceste fonduri, Salvaţi Copiii România a dotat cu aparatură medicală de specialitate 31 de maternităţi, oferind astfel o şansă la viaţă nou-născuţilor prematur, care au avut nevoie de intervenţie medicală urgentă.