Aşa va arăta noul corp al Spitalului Judeţean!

Una dintre reuşitele actualei conduceri a Consiliului Judeţean Argeş este, cu siguranţă, atragerea de fonduri pentru construirea unui nou corp la Spitalul Judeţean. Acest lucru era imperios necesar dacă ţinem cont de numărul mare de pacienţi care trec lunar pe la unitatea medicală. De curând, toţi paşii premergători demarării noii construcţii au fost făcuţi şi în perioada imediat următoare se va scoate la licitaţie contractul de 34 de milioane de lei. 

Potrivit proiectului, noua clădire va avea la subsol un adăpost antiatomic şi secţia de anatomie patologică, ce va fi mutată din actualul spital. La parter va funcţiona secţia de Chirurgie estetică, la etajul I - Chirurgia vasculară, la II va fi un bloc operator, iar la etajele 3 şi 4 va funcţiona secţia de Cardiologie. Aceasta nu este singura şi cea mai mare investiţie care vizează Spitalul Judeţean, pentru că în urmă cu doi ani prin PNDL II s-a obţinut o finanţare de 78 de milioane de lei pentru consolidarea şi reabilitarea clădirii în care funcţionează la acest moment cea mai mare unitate medicală din Argeş. Din păcate, însă, investiţia va suferi o amânare, deoarece firma care a câştigat licitaţia pentru serviciile de proiectare, Spiri Com SRL, nu a respectat termenul de predare a documentaţiei, contractul cu această societate fiind reziliat. Potrivit surselor noastre, urmează o nouă licitaţie, însă de această dată proiectarea şi execuţia vor face parte din aceeaşi procedură, la pachet, şi nu separat cum s-a procedat iniţial.

 

Se extinde şi Spitalul Militar
Recent, reprezentanţii Ministerului Apărării au semnat un contract cu firma Hospital Project & Consulting SRL pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent unui proiect de extindere a Spitalului Militar din Piteşti. Conform documentaţiei de atribuire, se doreşte construirea unui nou corp de clădire, cu regim de înălţime P+2E+3E retras, în care să funcţioneze un pavilion de medicină operaţională-politraumă. Mai exact, noul pavilion din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Ion Jianu” va exercita opt macrofuncţii integrate: modul politraumă, compartiment primiri urgenţe, sector investigaţii, bloc operator, secţie ATI, serviciu de sterilizare central, unitate de transfuzie sanguină, secţie de chirurgie. De asemenea, proiectul vizează şi reabilitarea pavilionului unde se află centrala termică a spitalului. 
 

 

Sursa: saptamanalul ancheta