ASTĂZI! VIDEO! ELEVII DE LA O ȘCOALĂ DIN PITEȘTI PROTESTEAZĂ!

În această dimineață, la Școala Nr.16, din Pitești, a avut loc un protest inedit al unor elevi din clasa a VII-a. Aceștia au refuzat să intre la cursuri și au afișat pancarde prin care doresc ca unul din colegii de clasă să fie exclus. Copiii susțin că elevul „problemă” îi jignește, îi amenință cu moartea atât pe ei, cât și pe profesori. Situația a degenerat, iar părinții sunt revoltați și au de gând să ia atitudine prin asociația de părinți. Vor să facă memorii către Ministerul Educației pentru a găsi o soluție de eliminare a copilului din colectivul clasei.

Tatăl copilului „pus la colț” nu neagă comportamentul neadecvat al acestuia, însă susține că acest lucru este o urmare a răutăților colegilor lui. Conform legii, autoritățile nu îl pot da afară pe elev și nu îl pot muta la o altă școală decât daca are grave abateri disciplinare.

Tatal copilului „problemă”:

Declarația mamei unei eleve: 

Declarația uneia dintre eleve:

 

Inspectorul General al Inspectoratului Județean Școlar Argeș, Dumitru Tudosoiu a declarat că elevii vor primi absențe pentru că nu au intrat la ore în această dimineață: „În aceste condiții copiii nu vor intra la ore. Astăzi li s-au pus absențe. Părinții spun că nu îi voi mai lăsa să participe la cursuri.”

Directorul școlii: Alin Vlad

Iuliana Pârvu, președinte asociație de părinți