Atenție! Ceață densă pe A1!

Atenție, șoferi! Pe autostrada A1, București - Pitești, traficul rutier se desfășoară în condiţii de ceaţă, iar vizibilitatea scade, pe alocuri, sub 100 de metri.
Întrucât vizibilitatea, pe unele porţiuni, scade sub 100 de metri, poliţiştii recomandă şoferilor să reducă viteza, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE! ACCIDENT produs de un tânăr, cu permis de o lună

De asemenea, pe timp de ceata, în afara de reducerea vitezei, marirea distantei în mers si folosirea corespunzatoare a luminilor, în ceea ce priveste autostrazile trebuie respectate si alte reguli specifice:

- nu opriti pe benzile de circulatie si pe banda de urgenta!

  • în cazul unei pene sau defectiuni tehnice, porniti luminile de avarie, echipati-va cu vesta reflectorizanta, scoateti pasagerii din autovehicul in afara partii carosabile si amplasati triunghiurile reflectorizante, unul dupa celalalt, la distante mai mari!

Aministraţia Naţională de Meterologie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, o nouă atenţionare cod galben de ceaţă, pentru judeţele Vrancea, Iaşi, Bacău şi Vaslui, la ora transmiterii acestei ştiri, vizibilitatea fiind redusă pe autostrăzile A1, A2 şi A3, precum şi pe DN2 şi DN1D. Rămân în vigoare şi atenţionările emise pentru şapte judeţe din sudul ţării.

Potrivit centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, între kilometrii 12 şi 36, vizibilitatea scade, din cauza ceţii, sub 50 de metri.

Pe Autostrada A2, pe tronsonul Bucureşti - Drajna, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 50 de metri

Şi pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, între kilometrii 11 şi 42, vizibilitatea este scăzută, din cauza ceţii, fiind sub 100 de metri.

De asemenea, se circulă în condiţii de ceaţă şi pe DN2 Bucureşti – Buzău şi DN1D Urziceni – Albeşti – Paleologu, unde vizibilitatea este sub 50 de metri.

Sursa foto Info Trafic Pitești