ATENȚIE! Dieselul va deveni prea scump

Specialiștii din domeniul auto avertizează că sunt şanse mari ca motoarele diesel să devină prea scumpe până la finalul anului 2020.

Conform Promotor.ro, motivul principal care-i descurajează pe producători îl reprezintă costurile foarte mari pe care le presupune adaptarea tehnologiei pentru noile norme Euro 6 şi Euro 7, soluţiile tehnologice pentru motoarele diesel fiind mai scumpe decât cele pentru motoarele pe benzină.

Totodată, se pune şi problema producţiei de motorină din Europa. În acest moment, SUA este principalul client al petrolului pe care îl vinde Europa, dar cererea din partea americanilor se estimează că va scădea în următorii ani, ceea ce va duce la creşterea preţului motorinei pe fondul scăderii capacităţii de rafinare a petrolului pe plan european.

La toate aceste motive, se mai adaugă și presiunile din cadrul Parlamentului European de a creşte taxele pe diesel, ceea ce ar însemna o lovitură în primul rând pe pieţe precum Franţa sau Spania, unde maşinile diesel reprezintă circa 70% din parcul auto.

 

Sursa: promotor.ro