ATENȚIE! ÎN MIOVENI - Se vor efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare pe domeniul public!

Cu puțin timp în urmă, primarul orașului Mioveni, a făcut un anunț pe contul persoanl de socializare, care vizează efectuarea serviciilor de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare pe domeniul public, pe platformele pentru colectarea deșeurilor, în scările de bloc și subsoluri, în gospodăriile individuale, în instituțiile de învățământ și în clădirile instituțiilor publice.

Primăria orașului face apel către cetăţeni, asociaţii de locatari sau proprietari, agenţi economici şi instituţii publice să permită accesul personalului de specialitate pe proprietăţi, după ce se vor legitima.

De altfel, locuitorii oraşului sunt rugați să supravegheze cu atenție copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor toxice folosite cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Măsuri de prim ajutor în caz de:

- inhalare: se va duce pacientul la aer proaspăt.
- contact cu pielea: se va spăla din abundență imediat și cu atenție cu apă și săpun.
- contact cu ochii: se va spăla imediat cu apă cel puțin 15 minute.
- înghițire: nu se provoacă voma, nu există antidot, este necesar un tratament simptomatic. În toate situațiile se va consulta medicul.

Ca măsură de precauție, apicultorii și deținătorii de stupi sunt rugați să țină închise albinele în perioada efectuării acestor tratamente de dezinsecție și deratizare pe raza orașului Mioveni.