ATENȚIE la activitatea de pe Facebook! Poliția poate lua măsuri

Facebook-ul a devenit o rețea foarte îndrăgită de internauți. Trebuie însă să acordăm o importanță majoră asupra activității desfășurate pe rețeua de socializare, pentru că pot fi luate măsuri împotriva acțiunilor noastre.
Acest lucru s-a întâmplat cu şapte cetăţeni din municipiul Târgu Jiu, care vor fi amendaţi de Poliţia Locală pentru criticile pe care le-au adus instituţiei, pe Facebook. Se pare că oamenii au deranjat prin comentariile postate la un filmuleţ apărut pe Facebook, în care o mașină cu însemnele Poliției Locale a fost surprinsă în trafic în timpul unei depășiri pe linie continuă cu semnalele luminoase în funcțiune:
"Imaginile erau însoţite de comentarii din care reieşea că echipajul nu are voie să folosească semnalele acustice şi luminoase, iar alţi internauţi au postat comentarii ce au dus la denigrarea instituţiei. Profilul personal pe Facebook, chiar dacă este accesibil doar prietenilor, adică unui grup restrâns de persoane, tot public este, oricare dintre prieteni putând distribui informațiile postate de titularul paginii, aspecte pe care reclamantul le cunoaște. Un mesaj spus pe stradă, deci într-un loc public, constituie o faptă ilicită, va avea aceleaşi consecinţe juridice şi dacă va fi postat pe Facebook. Reţeaua de socializare Facebook nu poate fi asimilată unei căsuţe poştale electronice, mesajul fiind lansat undeva "la liber”, urmând ca el să ajungă la toţi cei care, pe baza algoritmilor de funcţionare ai reţelei sociale, îl vor recepţiona“, a precizat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu, citat de gds.ro.