ATENȚIE PĂRINȚI! Poliția Română avertizează!

În contextul tristelor evenimente de la Iași, unde 5 elevi au fost găsiți prăbușiți la podea și cu probleme respiratorii grave, Poliția Română avertizează populația cu privire la un joc periculos.
Cetățenii sunt avertizați că pe rețelele de socializare circulă un joc, denumit Balena Albastră, joc în urma căruia 130 de tineri și-au luat viața.
Poliția Română transmite următorul mesaj:
Prieteniile virtuale pot fi fatale, dar pot fi prevenite!
Atenție la ”prietenii” din mediul virtual!
Atenție la persoanele dragi care și-au schimbat comportamentul, inclusiv în mediul online.
Anunțați autoritățile dacă vă simțiți amenințat sau daca semnalati un comportament schimbat al unei alte persoane.
Reamintim că, în cursul zilei de vineri, 5 elevi au fost găsiți de către profesorul lor cu probleme grave respiratorii după ce au acceptat o provocare din cadrul jocului. Copiii sunt elevi în clasa VI-a.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie „Sfânta Maria”, Tamara Solange Roșu, a infirmat însă, pentru Agerpres, că ar fi vorba despre acest joc: "La comanda unui coleg, și-au tinut respiratia destul de mult. Și-au pierdut starea de constiență. Au căzut și s-au lovit de mobilierul din jur. Ar mai fi fost și stranși în brațe de colegi. Deci au suferit și o asfixie și o constrictie. Nu vă pot spune în ce scop au facut acest lucru. E un joc pe care îl practică pentru prima dată. Sunt dependenți de tuburile de oxigen, sunt stabilizați, dar prognosticul este rezervat", a declarat Tamara Solange Rosu.