ATENȚIE! Se anunță proteste în noaptea de Paște

Pe pagina de Facebook „Insistăm” se anunță un protest care va fi organizat chiar în noaptea de Înviere, în fața Guvernului.

Scriitorul Dan Ciachir a vorbit despre inițiativa protestatarilor de a organiza această demonstrație, pentru DC News: „Este o blasfemie. Învierea Domnului, care este cel mai mare eveniment creștin, nu are nicio conotație politică. Însuși Hristos, când mulțimile au vrut să îl facă rege, a respins lucrul acesta. Numai comuniștii apăruseră prin '47 cu ideea, Paștele de tip nou. Cu asta ar trebui asociați, cu ce făcea Ana Pauker și Teohari Georgescu. Să dai o conotație politică Învierii, atinge blasfemia. Învierea se face la Biserică, în jurul Bisericii. Un protest politic și o activitate politică se poate desfășura, dar nu poate fi legată de așa ceva. Este o impertinență. Tocmai, Biserica apropie, nu desparte, ori aici e o încercare de sciziune. Biserica apropie, trece dincolo de politic, recomandă preoților să nu facă politică. Este o ofensă adusă celei mai mari sărbători creștine, într-o perioadă în care toate cele mari confesiuni, sărbătoresc în aceeași zi Paștele”, a explicat scriitorul Dan Ciachir.

Se pare că protestatarii vor să scrie cu lumânări și candele aprinse, mesajul „România a Înviat”: „Pentru ca suntem o familie, se cuvine sa sarbatorim Invierea in locul care ne-a unit. In aceste momente de grea incercare pentru natiunea romana este nevoie de unirea poporului si Invierea tarii. Manastirea Izvorul Tamaduirii este la 5 minute de mers pe jos fata de Piata Victoriei.
Va asteptam pe toti cei care sunteti cu sufletul alaturi de tara sa veniti cu o candela sau lumanare pentru a scrie impreuna mesajul: Romania a Inviat!", au anunțat organizatorii evenimentului.