ATENTIE! Locul de joacă din Luncă - praf! Improvizații cu sârmă, cuie ieșite, plase de cățarat rupte! Primăria….

Părinții din Pitești  care obișnuiesc să își scoată copiii pentru recreere, în Parcul Lunca Argeșului, au transmis ieri către redacția Sursata.ro  imagini cu starea din ce în ce mai rea în care a ajuns  locul de joacă, din acestă zonă verde a Piteștiului. 
Alarmați de cazul din capitală, în care o fetiță a fost grav rănită în Parcul Tei după ce o frânghie de cățărat s-a despins din șuruburile în care era fixată, părinții care ne-au sesizat susțin, speriați, că nici locul de joacă din Luncă nu este prea departe de un riscul unei nenorociri identice. 


Punți suspendate rupte și legate cu sârmă sau sfori de plastic, cuie ieșite din structurile de lemn, plase de cățărat devastate , panouri care nu mai sunt de mult fixate în sol și la care elementele de suport sunt praf sunt doar câteva dintre constatările oamenilor, vizibile cu ochiul liber, însă la acestea se pot adăuga oricând vicii ascunse. 


Cele două locuri de joacă din Lunca Argeșului au fost amenjate acum 4 ani, odată cu darea în folosință a parcului finanțat pe fonduri europene, dar – fie din cauza calității si fiabilității lor scăzute, fie din cauza utilizării necorespunzătoare, au ajuns deja la o stare de degradare semnificativă. Și nu vorbim de cum arată, ci de dezmembrarea efectivă, bucățică cu bucățică, a echipamentelor din  care se comune ansamblul dedicat copiilor. 

Având în vedere ce s-a întâmplat în capitală, precum și numărul mare de copii care folosesc constant leagănele, plasele și panourile de cățărare, toboganele și punțile suspendate din Lunca Argeșului, imaginile transmise de cititori reprezintă un real semnal pentru mobilizarea autorităților locale, în sensul remedierii cât mai rapide a defecțiunilor sau înlocuirii elementelor/pieselor avariate. 

În acest sens, contactat de redactorii Sursata.ro, directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, Constantin Zichil ne-a comunicat că Primăria a fost la rândul ei sesizată asupra acestei situații. Avariile de la locul de joacă sunt rezultatele unui vandalism: „Miercuri am fost anunțați în legătură cu această vandalizare. În cel mai scurt timp posibil am încercat să intervenim. Situația se află sub control acum. Chiar din această dimineață, la ora 8:30, o echipă de la Serviciului Public de Exploatare împreună cu colegii de la ADP remediază această situația. Este foarte greu de gestionat vandalismul care se produce în locurile de joacă de către „copiii” ceva mai mari.”

De asemenea, viceprimarul Piteștiului, Sorin Apostoliceanu , a precizat că în acest an vor fi modernizate locurile de joacă din cartierele Trivale, Exercițiu sau Craiovei, după ce, pe parcursul acestui an, au fost reabilitate mai multe locuri de joacă din oraș.