Au dat foc fabricii de lemne! Vezi cine este patronul păgubit după ce hala s-a făcut scrum!

Au dat foc fabricii de la Coșești! Vezi cine este patronul păgubit azi noapte, după ce hala s-a făcut scrum!

O secție de producție a ars azi-noapte până la temelii în Coșești. Axată pe prelucrarea materialului lemnos, respectiva componentă de afacere a ajuns scrum după ce cineva a pus, în mod intenționat, focul.

Ore întregi s-au luptat pompierii pentru localizarea și stingerea incendiului, pericolul fiind imens datorită vecinătății unei case și a unui rezervor de combustibil de 8 tone.

Cine a pus focul urmează să stabilească organele legii care sunt la această oră la Coșești, la sediul CASICO CONFLEMN – societatea căreia îi aparținea hala incendiată.
 

Vezi aici desfășurarea incendiului pe ore cu material VIDEO (click)….
 

Firma argeșeană - având vechime pe piață din 1991- este condusă de omul de afaceri Mădălin Vasile Matei și este unul dintre principalii producători de masă lemnoasă din Coșești. Cu o cifră de afaceri de 5,5 milioane lei noi și active circulante de 2,3 milioane lei noi la nivelul anului trecut, societatea cu pricina se plasează în partea superioară a clasamentelor de business din zonă. Având în medie de 30 de angajați, CASICO CONFLEMN este specializată ca firmă în prelucrarea lemnului masiv și producția de scări interioare, balustrade din lemn, mobilier (paturi, mese), europealti și material lemnos pentru case.

Firma a avut, de-a lungul istoriei sale, și câteva probleme cu oamenii legii, plecând de la procese verbale contestate pentru amenzi și confiscare de material lemnos și ajungând până la sesizări penale pentru exploatarea neregulamentară a proprietăților forestiere deținute. Dar cum acestea sunt uzuale în industria lemnului, firma din Coșești reprezintă, una peste alta, pentru localitatea respectivă și pentru industria argeșeană de profil un operator economic serios și de tradițe, fiind recomandată pe site-urile de specialitate ca unul dintre cei mai buni profesioniști în îmbrăcare în lemn din zonă.

Organele legii urmează să stabilească cine a pus focul la secția de producție din Coșești. La această oră, angajații ajunși la firmă colaborează cu anchetatorii în vederea obținerii primelor date.