Autobuzul carierelor pornește la drum în Câmpulung și ajunge la elevii de clasele a VII-a și a VIII-a

Caravana dezvoltării personale și profesionale pornește în căutarea unui nou traseu care să aducă mai aproape elevii din ciclul gimnazial de atingerea potențialului lor maxim. Career Bus, proiectul dezvoltat de Iceabreaker și Școala de Valori și susținut de Holcim România, a ajuns la Câmpulung, în 4 școli generale, unde va găzdui, timp de 3 zile, 200 de elevi de clasele a VII-a și a VIII-a. 

 

 

 

Ce este Career Bus?


Un proiect pentru elevii din ciclul gimnazial conceput ca un „autobuz” educațional interactiv, care călătorește prin satele și orașele mici ale României pentru a oferi tinerilor ateliere de orientare în carieră. Cu ajutorul experiențelor multimedia și a jocurilor, elevii descoperă ce meserie li s-ar potrivi și cum să-și transforme pasiunea în realitate.


Săptămâna aceasta, autobuzul a ajuns Școala Gimnazială Nanu Muscel Câmpulung. Următoarele opriri le va face la: Scoala Gimnazială Valea Pravat (27 noiembrie), Scoala Gimnazială Petre Țuțea Boteni (29 noiembrie), Scoala Gimnazială Oprea Iorgulescu Câmpulung (29 noiembrie).

 

 


Trainerii  experimentați ai Școlii de Valori le vor oferi elevilor, prin metode interactive și atractive consiliere în carieră, îi vor ajuta să își dezvolte abilitățile și îi vor îndruma în procesul cunoașterii de sine, toate acestea respectând coordonatele educației centrate pe valori.

 


Fiecare grupă va participa la o sesiune de 3 ore de ateliere cu activități dinamice precum:
- activități care să dezvolte abilitățile de relaționare și lucru în echipă
-  răspunsuri la întrebări - „ce vreau să fac în viață?”
- jocuri interactive de dezvoltare personală și teste de stabilire a profilului personal


”Autobuzul interactiv este dedicat elevilor de gimnaziu și completează pachetul de programe pe care le susținem pentru dezvoltarea tinerilor. Traseul acestuia trece prin Câmpulung săptămâna aceasta, unde, împreună cu Școala de Valori, ne dorim să contribuim la creșterea nivelului aptitudinilor copiilor, așa încât ei să reușească să își transforme pasiunile în realitate”, a declarat Mădălina Crăciunescu, Director Organizație & Resurse Umane Holcim România.  

„Trecerea către ciclul liceal le pune adesea tinerilor în față multe provocări. Existența unor modele, prezența cuiva care să te îndrume sunt fundamentale când ai abia 14 ani și nu prea știi încotro să te îndrepți. Asta face Career Bus prin oamenii care îl ajută să se întâmple: ajută elevii să își dea mai bine seama ce vor să facă și îi ghidează către alegeri corecte, echilibrate și potrivite pentru viitorul lor” spune Silvia Bogdan, Președinte la Școala de Valori

Elevii sunt sprijiniți și de Holcim, care le oferă posibilitatea de a realiza vizite în fabrica din Câmpulung și de a deveni practicanți, ulterior, după alegerea liceului potrivit.