AVERTISMENT ANM! Cod galben și cod portocaliu de caniculă, în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o avertizare Cod galben de caniculă și disconfort termic pentru 15 județe din jumătatea de vest a țării, valabilă pe parcursul zilei de marți, urmând ca miercuri și joi aceste județe să intre sub Cod portocaliu, iar restul țării sub Cod galben.

Astfel, marți, în zonele care vor fi afectate de cod portocaliu se va semnala întâi codul galben. Miercuri și joi, caanicula va cuprinde întrega țară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi. Local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.

De asemenea, va fi valabilă și o atenționare cod galben de caniculă în cealaltă jumătate a țării. În nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35-37 de grade.