AVERTIZARE COD GALBEN de inundații în Argeș!

UPDATE

La nivelul Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea a fost activat Centrul Operativ pentru Situații de Urgență. A fost dublat personalul de tură al Dispeceratului de Gospodărire a Apelor și a intrat în regim de permanență personalul biroului Situații de Urgență și serviciului Prognoze Bazinale Hidrologie și Hidrogeologie, pentru colectarea într-un ritm dublat a datelor de la stațiile hidrometrice (precipițatii, niveluri, debite) și realizarea prognozelor hidrologice locale.
Formația de Intervenție Rapidă din cadrul SGA Argeș este pregătită cu toate materialele și mijloacele din stocul de apărare împotriva inundațiilor.

O atenționare de cod galben de inundaţii a fost emisă, în această dimineață, pentru opt județe din țară.

Potrivit hidrologilor, atenționarea vizează râurile din bazinele hidrografice: afluenții mici ai Dunării aferenți sectorului amonte Drobeta Turnu Severin (județele Mehedinți și Caraș Severin), Desnățui (județele Mehedinți și Dolj), Jiu-bazin amonte s.h. Răcari (județele Hunedoara, Gorj, Dolj și Mehedinți), Lotru (județul Vâlcea), Olteț-bazin superior și mijlociu (județele Gorj și Vâlcea), afluenții Oltului aferenți sectorului aval s.h. Sebeș Olt — amonte acumularea Strejești (județele Vâlcea și Argeș), râurile mici din bazinele superioare ale Argeșului și Dâmboviței (județele Argeș și Dâmbovița).

Codul galben de inundații este valabil până miercuri la ora 06:00.