AZI ÎN ARGEȘ!  Let's Do It Romania!

În urmă cu o săptămână, la conferința de presă organizată la Forum Business Center Pitești, organizația Let's Do It Romania a ținut să precizeze câteva detalii cu privire la organizarea zilei de Curățenie Națională și în județul Argeș.
Conferința de presă a fost susținută de către: Dan Hodos - Coordonator Judeţean și Andrei Coșuleanu - Director executiv. Aceștia au precizat faptul că, pe 24 septembrie - ziua curățeniei, vor să adune cât mai mulți oameni care să participe şi în Argeş la acţiunea de curățenie generală ce constă în colectarea deșeurilor reciclabile.
Acțiunea a început la ora 09:00, în Piața Vasile Milea. Prin această această acțiune se urmărește ca participanții să dea un exemplu tuturor și mai ales copiilor, care să învețe de mici să păstreze curat mediul înconjurător.

CITEȘTE ȘI ... Accident în Mioveni! A sărit cu mașina în șanț


La nivelul judeţului evenimentul este susţinut de Instituţia Prefectului, Agenţia de Mediu, Garda de Mediu, Primăria Piteşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean, ADI Servsal şi diverşi parteneri privați.
Participă un număr de 20 de unități de învățământ și 20 de primării, Prefectura Argeș participă cu echipa proprie. Jandarmii argeșeni vor participa atât pentru acțiunea de curățenie cât și pentru a veghea buna desfășurare ale acțiunii.
Zonele vizate pentru curățenie sunt următoarele: în Pitești - Centura Bascov-Prundu, pădurea Trivae, drumul de acces spre Albota.

CITEȘTE ȘI ... Leonardo DiCaprio: ARGEŞUL ESTE O ZONĂ AMENINŢATĂ DE DEFRIŞĂRILE ILEGALE!


De asemenea, vor exista echipe și pe Transfăgărășan, deoarece în această vară, zona a fost vizitată de foarte mulţi turiști care nu au respect pentru mediul înconjurător și au lăsat multe gunoaie în urma lor.
Deșeurile vor fi colectate de firmele de salubritate zonale, la sfârșitul zilei sau mâine.
Totodată, primăriile argeșene vor organiza acțiuni de curățenie în ograda proprie, fiecare administrație locală cunoscându-şi zonele cu probleme.