AZI la Curtea de Apel Pitești: S-a amânat procesul președintelui!

UPDATE: Procesul președintelui Klaus Iohannis a fost amânat pentru data de 18 ianuarie, deoarece avocatul familiei prezidențiale a solicitat o derogare prin care cere aducerea unui document important procesului.
Este vorba despre un document care atesta că soția președintelui este unicul moștenitor al mamei sale, persoana care a cumpărat casa, obiectul procesului.

UPDATE: Procesul lui Iohannis a fost amânat după ora 11:00, deoarece parțile implicate au format cerereri de amânare pe motiv că nu pot ajunge la timp.

Procesul trebuia să înceapă la ora 08:30.

Astăzi, la Curtea de Apel Pitești, se va judeca un nou apel în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis.
După strămutarea procesului la Pitești, acesta este al treilea termen în proces.

În luna iunie, avocatul Virgiliul Viorel Vulcan a contestat validitatea contractul de reprezentare încheiat între Rodica Baștea, care este parte în proces, și casa de avocatură care reprezintă interesele familiei Iohannis.
Vulcan a susținut că acel contract este "o ficțiune", întrucât Rodica Baștea locuiește în Statele Unite ale Americii și nu ar fi putut semna personal respectivul document, scrie Agerpres.ro
Atunci, instanța a decis ca până la următorul termen să-i fie prezentat contractul de reprezentare în discuție.
Contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, se judecă la Curtea de Apel Pitești, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Instanța supremă a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă.

CITEȘTE ȘI ... VIDEO! AZI ÎN PITEȘTI! Un nou termen în procesul casei lui Iohannis

Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocaţii săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii '70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii, anunță Agerpres.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea.