AZI! Măsuri extreme în Poliția Argeș! A intrat în refuz de hrană!

Dupa cum anunțase în ultimele săptămâni, data de 1 august a reprezentat dead-line-ul unui protest extrem pentru Cecilia Tatia, lider sindical al polițiștilor argeșeni. 

Aceasta a intrat azi în greva foamei, alegând Guvernul Romaniei ca locație pentru a incepe protestul drastic pentru care a optat. Revendicarile care stau la baza acestui gest vizeaza cu precadere atitudinea factorilor decidenţi de la nivelul Guvernului, prin ministerele de resort vizavi de problemele majore care afectează activitatea politiștilor, drepturile profesionale şi economico-sociale ale acestora şi personalului contractual din MAI.

Motivele pentru care Cecilia  Tatia a adoptat o formă extremă de protest, constând în refuzul de hrană (greva foamei), vizează salarizarea inadecvată a membrilor de sindicat şi a angajaţilor din structurile poliţieneşti, finanţarea necorespunzătoare a sistemului de ordine publică, pedepsele hilare aferente infractiunilor de ultraj etc. Sefa simdicatului argesean reclama deficitul de personal, care conduce la suprasolicitarea fizică şi psihică a poliţiştilor, afectând siguranţa în muncă şi capacitatea de protecţie personală a acestora. 

 „Sunt HOTĂRÂTĂ ... nu voi ceda! Ori aceleași drepturi salariale pt.toți bugetarii din SNOPSN , ori pleacă cele două ministre ... Carmen Dan și Olguța Vasilescu care , nu au înțeles și nu vor să înțeleagă ROLUL POLIȚISTULUI din cadrul POLIȚIEI NAȚIONALE în România , simulând consultarea și dialogul social cu SNPPC!”, a scris Cecilia Marilena Tatia pe pagina sa personala de Facebook despre protestul demarat. La nivel national, sindicatul politstilor a semnalat demersul liderului de la Pitesti, anuntand ca il sustine si reluand lista de revendicari care nu mai suporta, in opinia politistilor din Romania, amanare: 

"Începând cu data de astăzi, 1 august 2017, doamna colonel în rezervă Cecilia Marilena Tatia, preşedinte al Biroului teritorial SNPPC Argeş, a adoptat o formă extremă de protest, constând în refuzul de hrană (greva foamei), pe o perioadă nedeterminată, în faţa sediului Guvernului Românei din Piaţa Victoriei – Bucureşti.

 Gestul radical al colegei noastre este determinat de atitudinea factorilor decidenţi de la nivelul Guvernului, ministerelor de resort şi al Ministerului Afacerilor Interne vizavi de problemele grave care afectează activitatea instituţiei şi, implicit, drepturile profesionale şi economico-sociale ale poliţiştilor şi personalului contractual din MAI, probleme pe care le prezentăm sintetic:

1 - finanţarea necorespunzătoare a sistemului de ordine publică; 
2 - nealocarea de resurse logistice la dispoziţia unităţii şi a poliţiştilor operativi, care asigură efectiv climatul adecvat de linişte şi siguranţă socială, fapt care influenţează negativ intervenţia promptă şi eficientă a acestora, în sprijinul cetăţenilor şi în aplicarea legii;
3 - menţinerea deficitului de personal, care conduce la suprasolicitarea fizică şi psihică a poliţiştilor, afectând siguranţa în muncă şi capacitatea de protecţie personală a acestora în raport cu factorii criminogeni;
4 - salarizarea inadecvată a membrilor noştri de sindicat şi a angajaţilor din structurile poliţieneşti, în raport cu importanţa socială, riscurile profesionale şi nevoile reale de trai  (am fost excluşi de la majorarea salarială introdusă în tot Sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, la 1 iulie a.c.);
5 - neadoptarea cadrului legal necesar, care să asigure premisele diminuării faptelor de agresiune îndreptate împotriva personalului MAI, respectiv:
a. ultrajul și ultrajul judiciar să nu mai fie pedepsite cu amendă penală, iar sancţiunea penală să fie înăsprită; 
b. mărirea limitelor de pedeapsă în cazul infracțiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice;
c. introducerea, în Codul penal, a infracțiunii de ,,obstrucționare a organelor de ordine publică şi siguranţă naţională”; 
d. eficientizarea sistemului de executare a amenzilor; 
e. asigurarea asistenței juridice a polițistului-victimă, în cazul infracțiunilor care au avut loc în timpul sau în legătură cu serviciul acestuia;
f. aplicarea cu fermitate a legii, prin reacția imediată și prezența obligatorie a procurorului, la fața locului, în cazul comiterii infracțiunii de ultraj, și dispunerea de măsuri în consecință.

 Aducem la cunoştinţa opiniei publice, pe această cale, faptul că organizaţia noastră sindicală le-a atras atenţia asupra celor mai importante dintre aceste probleme, în repetate rânduri, în mod oficial (prin adrese scrise) factorilor decidenţi din statul român, începând de la Preşedinţie, Guvern, Parlament şi terminând cu Ministerul Afacerilor Interne (cu care am intrat în conflict deschis de muncă, încă din prima parte a anului curent, când am organizat, legal, pichetări şi mitinguri în Capitală şi în alte oraşe din ţară).

 Precizăm şi faptul că, la nivelul Federaţiei noastre sindicale există o stare de nemulţumire accentuată, cu privire la trenarea, de ani buni, a problemelor expuse mai sus, care, deşi sunt cunoscute de către factorii responsabili, nu au fost încă soluţionate corespunzător, în raport cu interesul social comun, dar şi cu drepturile profesionale, economico-sociale şi financiare ale angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne. "