AZI! Percheziții DNA la Autoritate Electorală Permanentă, în timpul audierilor din Comisie

În această dimineață, procurorii DNA au descins la sediul AEP (Autoritatea Permanentă Electorală) și au ridicat mai multe documente, potrivit Antena 3. Se pare că descinderile au avut loc tocmai în momentul în care Dan Andronic era audiat la Comisia de anchetă în Parlament, în scandalul alegerilor din 2009.

Totodată, astăzi, Ana Maria Pătru urmează să fie audiată în comisie.

În noiembrie 2016, DNA dispunea începerea urmăririi penale față de Ana Maria Pătru, fosta șefă a AEP, aceasta fiind acuzată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor.

Potrivit ordonanței întocmite de procurori, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (A.E.P.) – funcție cu rang de secretar de stat - a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul București. În schimb, aceasta a promis că va susține derularea în bune condiții a unui contract încheiat de acea societate cu AEP, precum și că va susține societatea să obțină și să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a și realizat.