AZI! Primul termen în dosarul Colectiv!

UPDATE: La primul termen al procesului Colectiv, în care sunt judecați cei trei patroni ai clubului — Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu, procurorul de ședință a solicitat ca acest dosar să fie reunit cu cel al lui Piedone, dar și cu cel în care sunt judecați la Tribunalul Militar pompierii Antonina Radu și George Matei.

Procurorul a spus că, în dosarul de la Judecătoria Sectorului 4, nu există nicio instituție parte responsabilă civilmente, iar bunurile inculpaților nu acoperă despăgubirile cerute de victimele incendiului.

În urmă cu un an și trei luni, soarta a 64 de oameni era curmată într-un incendiu devastator.
Astăzi începe procesul în cazul Colectiv, judecându-se primul termen la Judecătoria Sectorului 4.
210 persoane sunt citate în instanță.

CITEȘTE ȘI ... Vești despre autostrada Pitești-Sibiu!


Cei trei patroni ai clubului sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În dosar mai sunt judecați patronii firmei de artificii care a organizat spectacolul pirotehnic de la care a izbucnit incendiul devastator şi un pirotehnist.
În raportul INSEMEX, principala cauză care a dus la producerea incendiului din clubul Colectiv a fost materialul folosit la antifonarea sălii - adica spuma poliuretanică. Este doar una dintre concluziile raportului Institutului de Securitate Minieră şi Protecţie Anti-explozivă.
Specialiştii de la Petroşani au stabilit că viteza flăcării a fost enormă, iar tinerii au avut doar 153 de secunde să se salveze. Mulţi nu au reuşit şi au murit intoxicaţi în containerul de la ieşire. O adevărată cameră de gazare, în care concentraţia de gaze tozice a crescut de 2.000 de ori în jumătate de minut.