S-a ales noua conducere a Consiliului Judeţean!

Vă prezentăm în timp real desfășurarea evenimentelor.

12:30 - Dan Manu propune ca la fiecare sedință CJ să participe ca invitat prefectul și subprefectul.

12:15 - S-au stabilit vicepreședinții CJ: Ion Mânzână și Simona Brătulescu. Rezultatele la funcția de vicepreședinte: Ion Mânzână - 26 de voturi, Simona Brătulescu - 22 de voturi, Dănuț Bica - 12 voturi.

”Este un moment important în viața mea. Sper ca împreună să facem din județul acesta altceva decât este acum”, a declat Ion Mânzână.

”Vă asigur că de acum înainte este un drum în care vom urmări interesele argeșenilor”, a declarat Simona Brătulescu.

12:00 - Dan Manu, Președintele ales al Consiliului Județean, a oferit celor șase doamne prezente câte un buchet de flori.

11.50 - Ion Mânzână este pronerea din partea PSD pentru vicepreședintele CJ, iar Simona Brătulescu este propusă din partea ALDE. În plus, Dănuț Bica este propus de Adrian Mitulescu pentru funcția de vicepreședinte din partea PNL.

Ora 11:45 - Dan Manu este președinte, cu un rezultat de 26 de voturi ”pentru” și 9 voturi împotrivă. ”Multumesc tuturor colegilor care m-au votat și celor care nu m-au votat. Îmi doresc să facem lucruri bune, constructive. Așadar, va asigur că vom face tot ceea ce argeșenii ne-au transmis prin votul lor.”, a declarat Dan Manu, noul președinte CJ.

Ora 11:25 - A început votul pentru preşedintele CJ Argeş.

Ora 11:15 - Propuneri pentru președinția CJ. O singură propunere din partea PSD - Dan Manu.

Ora 10:45 - Se depune jurământul pe Biblie și Constituție.

Ora 10:40 - În locul lui Iani Popa este validat mandatul consilierului Nae Eugen, iar în locul lui Andrei Gerea este numit Gheorghe Iliescu.

Ora 10:35 - Toți consilierii județeni au fost validați. Președintele PNL Argeș, senatorul Ion Popa și deputatul Andrei Gerea au depus cererile de renunțare la mandatul de consilier.

Ora 10:10-  S-au stabilit liderii de grup ai Consiliului Județean: Nicolae Velcea, Bica și Simona Brătulescu 

Cei 35 de consilieri județeni s-au reunit acum câteva minute în sedința de constituire a viitorului legisativ argeșean pentru perioada 2016-2020. Primul pas îl reprezintă validarea mandatelor în prezența Prefectului Cristian Soare și a subprefectului Emilian Dragnea, după care urmează votul secret pentru desemnarea viitoare conduceri a celei mai puternice instituții din județ.
În vederea organizarii votului au fost amenajate cabine, urne și au fost tipărite buletine.

Majoritatea în CJ o deține PSD care are 20 din 35 de consilieri județeni și un aliat anunțat: ALDE, care la randul său are 3 aleși publici. Partidele de drepta (PNL, PAM, PMP) au împreună 12 consilieri județeni, pe formula 8-2-2.

În acest calcul, PSD nu ar trebui să aibă probleme la votul de astăzi în a impune conducerea în următorii patru ani. Varianta ce mai vehiculată este cea în care funcția de președinte revine medicului Dan Manu (PSD), iar  cele de vicepreședinți sunt rezervate pentru Ion Mânzână (PSD) și Simona Brătulescu (ALDE).

Cine sunt consilierii judeţeni ai mandatului 2016-2020:

Alecsei Gheorghe
Andrei Florin Mircea
Bica Danuț
Brătulescu Simona Mihaela
Bulf Cornel Cătălin
Clipici Marian
Cotenescu Maria
Damian Haralambie
Dima Eduard Ștefan
Doru Olimpia
Drăguțoiu Dan
Dumitrache Radu
Eftene Diana Elena
Enache Valentin Viorel
Georgescu Nicolae
Iacșa Aurel
Iliescu Gheorghe
Jinga Valerian
Manu Constantin Dan
Manole Nicolae Marius
Mărășoiu Dorin
Miuțescu Gheorghe Adrian
Mînzînă Ion
Nae Eugen
Negoescu Vasile
Nicolaescu Marius Florinel
Pîrvu Marius
Postelnicescu Marius Dorel
Radu Cristina Maria
Ștefan Adrian
Tecău Grigore Florin
Tică Manuel
Tudose Nicolae
Turturoiu Maria Liliana
Velcea Nicolae