AZI! Ziua mondială a spălatului pe mâini!

Ziua mondială a spălatului pe mâini ("Global Handwashing Day") este marcată anual la 15 octombrie și este dedicată creșterii gradului de conștientizare și înțelegere cu privire la importanța spălatului pe mâini cu săpun ca un mod simplu și eficient pentru a preveni bolile și pentru a salva vieți.

În fiecare an, peste 200 de milioane de persoane sunt implicate în acțiuni pentru informarea cu privire la necesitatea spălării mâinilor în acțiuni desfășurate în peste 100 de țări din întreaga lume. Aceste acțiuni sunt susținute de instituții guvernamentale și internaționale, organizații ale societăților civile, ONG-uri, companii private sau persoane fizice.

Tema din acest an este "Asigurați-vă ca spălatul pe mâini să fie un obicei!" ("Make Handwashing a Habit!"), potrivit globalhandwashing.org. Pentru ca spălatul mâinilor să fie eficient, el trebuie să fie practicat în mod consecvent în momentele-cheie, cum ar fi după folosirea toaletei sau înainte de contactul cu produsele alimentare.

Ziua mondială a spălatului pe mâini este adresată în special copiilor, avându-se în vedere bolile de care suferă aceștia, precum cele diareice și respiratorii. În țările în curs de dezvoltare, astfel de infecții pot deveni chiar mortale. Cu toate acestea, spălatul mâinilor cu săpun este rareori practicat și dificil de promovat. Ziua mondială a spălatului pe mâini a fost marcată pentru prima dată, în anul 2008.

Sursa:Agerpres.ro