Baba-oarba cu izvoarele din Pitești!

Martie 2017.

DSP Argeș atrăgea atenția reprezentanţilor administraţiei publice  asupra faptului că apa de la mai multe izvoare din Pitești nu este bună de băut din cauza concentrațiilor mari de amoniu.

La acel moment, municipalitatea lua primele măsuri și trecea rapid la montarea filtrelor pentru purificarea apei la izvoarele publice. Aparatele erau montate în martie la izvoarele situate în cartierele Smârdan, Prundu, Trivale, Mărășești, Negru Vodă, Mihai Viteazul, Crinului și Războieni, investiție care a costat municipalitatea 223.650 de lei și a dus la scăderea concentrațiilor de amoniu din apă. 


Mai 2017.

Autoritățile județene transmiteau un comunicat de presă prin care făceau  lămuriri cu privire la situația izvoarelor din Pitești, după ce inspectorii DSP au cerut  închiderea a patru dintre ele, în condițiile în care analizele apei au ieşit prost, şi marcarea acestora cu inscripţia „Apă nepotabilă - concentrația de amoniu depășește maxima admisă”.

Ulterior, problema a fost rezolvată tot prin montarea filtrelor și la acestea, în Smârdan, Popa Șapcă, Trivale (bulevardul Libertății) și Crinului.  


Sfârşitul lunii iunie.

În prag de caniculă şi de coduri de toate culorile, administrația locală a luat măsuri pentru ca toate țâșnitoarele și izvoarele din oraș să fie funcționale, ştiind că a rezolvat toate problemele semnalate de Sanepid. Minunea nu a durat prea mult, de o săptămână, o parte dintre acestea fiind din nou închise de autorități.

Conform directorului DSP, Sorina Honțaru, măsura a fost luată, deoarece „administrația locală lucrează la ele, pentru ca acestea să devină sigure pentru consumatori”. 
În acest haos, cu uite izvorul, nu e izvorul, piteştenii nici nu mai ştiu ce să creadă cu privire la calitatea apei, care pare să se strice de la o săptămână la alta, indiferent de câţi bani bagă primăria în purificarea ei. 

 

Sursa:Saptamanalul Ancheta