Bani de la stat pentru argeşenii care se angajează în 19 localități din județ!

Bani de la stat pentru argeşenii care se angajează în 19 localități din județ!

Argeșenii care caută un loc de muncă și care se angajează într-una dintre comunele Aninoasa, Berevoieşti, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Cetăţeni, Corbeni, Davideşti ori Dragoslavele, Hârtieşti, Izvoru, Mălureni, Miceşti, Popeşti, Râca, Sălătrucu, Stoeneşti, Tigveni, Ţiţeşti, Ungheni, Valea Mare Pravăț pot beneficia de bani de la stat.

Există însă două condiţii: să fie înregistraţi ca şomeri şi să aibă domiciliul la cel puţin 50 km distanţă de localitatea în care se angajează. În fapt, este voba de prima de relocare, o măsură de sprijin pentru persoanele care se angajează în altă localitate decât cea de domiciliu.

Conform datelor din cadrul AJOFM, cele 19 localități din județ au în prezent locuri de muncă disponibile în diverse domenii. „Persoanele înregistrate ca şomeri şi care se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul, beneficiază de o primă de relocare egală cu 75% din plata chiriei, dar nu mai mult de 900 lei”, ne-a declarat Nicolae Bădescu, directorul  AJOFM. (C.D.)

sursa: saptamanalul ancheta