Bebelușul scos spre adopție pe Facebook și-a găsit familie

Zilele trecute, presa din județul Prahova relata o poveste incredibilă.
O tânără în vârstă de 22 de ani, din comuna prahoveană Brebu, vroia să-și dea copilul nou născut unei familii care îi poate oferi o viață mai bună fetiței ei de doar câteva zile. Situația a devenit incredibilă în momentul în care femeia a cerut ajutorul unui blogger prin intermediul rețele de socializare Facebook.

CITEȘTE ȘI ... Piteștenii se plâng de condițiile din autobuze!


Tânăra, care și-a păstrat anonimatul, a născut în data de 5 ianuarie la Spitalul Municipal Câmpina, o fetiță perfect sănătoasă.
Din păcate, tânăra are o situație financiară proastă acasă și încă doi copii. Părinții acesteia au menințat-o că, dacă mai vine acasă și cu cel de-al treilea copil, nu-i vor mai acorda niciun sprijin. Disperată, femeia a înștiințat conducerea unității medicale că nu poate lua cu ea acasă fetița nou-născută atunci când se va externa și că intenționază să o dea spre adopție.
Medicul Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, declara pentru reporteri prahoveni că acest caz a fost preluat de Direcția Pentru Protecția Copilului.
Blogerul Mihai Vasilescu a fost contactat sâmbătă seara de mama fetiței, cerându-i ajutorul în acest caz de adopție.


”Sâmbătă seara eram la un Sfânt Ion când m-am trezit că-mi scrie cineva pe mesageria privată a paginii de Facebook. Așa, de nicăieri, s-a gândit să-mi zguduie oleacă seara. Și-a reușit:

– Bună seara, aș vrea să dau o fetiță abia născută spre adopție.

WTF! Deci, cum? M-am blocat, am rămas cu ochii în telefon minute în șir și singurul lucru pe care m-a dus capul să-l mai întreb a fost:

– Adică e copilul tău și vrei să-l dai?

Să mă iertați, dar nu mi-a venit altceva și poate că e de înțeles, nu primești un asemenea mesaj prea des. Cert este că răspunsul care a venit din partea cealaltă a fost: DA. M-am gândit că poate fi inclusiv o farsă/glumă de prost-gust. Nu era.

Încă blocat, habar nu aveam cum să reacționez. Nici acum nu știu. Dar am început să întreb despre copil si să mă asigur că mama știe că n-ai cum să-l dai oricui vrei tu. Știe.”, a scris bloggerul.
Ieri, blogger Mihai Vasilescu a adus noi informații despre caz.
”Pentru că sunteți foarte-foarte mulți cei care mi-ați scris si care continuați să-mi scrieți, trebuie să vă spun că s-a rezolvat (am vorbit acum câteva minute cu mama bebelușei), cea mică va avea o familie nouă.

Nu sunt în măsură să dau amănunte de genul cine și cum, pot doar să vă spun că se vor respecta PROCEDURILE LEGALE. Acum mai pot doar să va mulțumesc tuturor pentru implicare și să le doresc sănătate multă și mamei și fetiței!”

 Sursa Mihaivasilescublog.ro