Bogdan Gorunescu, noul director de la Ape:  „Nu sunt membru în niciun partid”

Unul dintre subiectele care au ţinut capul de afiş săptămâna trecută a fost numirea surprinzătoare a unui nou şef la Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea. De ce spunem surprinzătoare? Pentru că niciun lider judeţean al social-democraţilor nu se aştepta să se întâmple acest lucru, în condiţiile în care în partid cărţile erau făcute pentru o altă persoană, care a tot alergat în ultimele campanii pentru PSD Argeş. Numirea lui Bogdan Gorunescu a declanşat mare scandal în rândul social-democraţilor argeşeni, mai mulţi lideri marcanţi ai organizaţiei judeţene declarându-se contrariaţi că decizia s-a luat peste capul lor şi suspectându-l pe deputatul Mircea Drăghici că ar fi pus o vorbă bună la minister pentru noul director de la ABAAV, împotriva voinţei lor. Într-un scurt interviu acordat săptămânalului „Ancheta”, Bogdan Gorunescu le dă replica celor care îl contestă, declarându-se apolitic.

Cum aţi ajuns în funcţia de director al ABAAV?
- Este adevărat că nu eram în cărţi pentru preluarea funcţiei, iar acest lucru i-a luat prin surprindere pe mulţi. Lucrurile sunt simple: am depus un CV la Bucureşti, la Administraţia Naţională Apele Române (ANAR). Nu ştiu câte au mai fost depuse. Oricum, sunt interimar. Am fost selectat de către conducere şi m-am prezentat la interviu. Se dorea un om cu experienţă pentru şefia instituţiei, iar eu am 21 de ani în domeniul hidro.

Sunt voci care spun că aţi fost pus politic.
- Dacă eram pus politic, mă numeau cei care la ora actuală comentează. Nu sunt membru de partid. V-am spus, directorul general ANAR mi-a văzut CV-ul, a văzut că am experienţă în domeniu şi m-a chemat la interviu.

Sunteţi membru de partid?
- Ştiu că acest lucru este unul dintre criteriile după care sunt numiţi de cele mai multe ori directorii instituţiilor, dar nu sunt membru al niciunui partid politic. Consider, totuşi, că acest lucru nu mă poate împiedica să fac parte din conducerea unei instituţii publice.

Cunoaşteţi instituţia pe care o conduceţi. Care vă sunt priorităţile în noua funcţie?
- Am văzut că în 6 luni de zile nu a fost făcută nicio lucrare de anvergură. În primul rând vreau să obţinem fonduri pentru lucrări. Sunt multe de făcut, de la decolmatarea lacurilor şi până la regularizarea râurilor. Despre restul este destul de devreme să vorbesc, pentru că am doar câteva zile de când sunt director.

 

Bogdan Gorunescu are 46 de ani şi o experienţă de peste două decenii în domeniul hidro. Noul director al ABAAV şi-a început cariera ca lăcătuş mecanic în domeniul hidroenergetic (1989-1991), apoi a făcut Politehnica, la Ingineria Materialelor (1991-1996), revenind ulterior la Curtea de Argeş, ca inginer la Sucursala Hidrocentrale. Din 2002, a devenit şef al secţiei Reparaţii Electromecanice a Hidroserv. Între 2012 şi 2013, a fost director general al Filialei pentru Reparaţii şi Servicii Hidroserv Curtea de Argeş, între 2013 şi 2014 - directorul Sucursalei pentru Reparaţii şi Servicii Curtea de Argeş a Hidroelectrica-Serv SA, iar între 2014 şi 2016 a ocupat aceeaşi funcţie, la Sucursala Curtea de Argeş a SSH Hidroserv SA. Din ianuarie 2016, a fost manager al Secţiei de Servicii şi Reparaţii Hidroenergetice Curtea de Argeş a SSH Hidroserv SA.

Sursa:Saptamanalul Ancheta