UPDATE: Regele Mihai va fi adus în țară pe 13 decembrie - Vezi când va fi înmormântat!

UPDATE

Trupul neînsuflețit al regelui va fi adus în țară pe data de 13 decembrie. Trei zile mai târziu, pe data de 16 decembrie, va fi înmormântat la Curtea de Argeș.
Regele Mihai va fi adus în România cu o aeronavă a Ministerului Apărării.
Prima oprire va fi la Castelul Peleș, unde va fi depus în Holul de Onoare. Ulterior, va fi transportat la Palatul Regal din Calea Victoriei, unde va rămâne pentru două zile în Sala Tronului.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, trei zile mai târziu. Programul exact al funeraliilor va fi anunțat în cursul zilei de astăzi.

Guvernul va aproba în ședința de miercuri o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai I, în 14, 15 și 16 decembrie, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Începând de astăzi, pentru 40 de zile, vor fi deschise cărți de condoleanțe la Castelul Peleș, la Palatul Regal și la Palatul Elisabeta. Condoleanțele pot fi transmise online și la adresa http://familiaregala.ro/mesaje. Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă începând de miercuri la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.

UPDATE

Regele Mihai va fi înmormântat la Curtea de Argeș, acolo unde este înmormântată și Regina Ana. Majestatea Sa a murit la ora 13:00, potrivit informațiilor furnizate de Casa Regală printr-un comunicat de presă, iar alături de el a stat, până în ultima clipă, Principesa Maria.

Trupul neînsuflețit al Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. 

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Programul funerariilor va fi făcut public mâine.

În această seară, la ora 19:00, Custodele Coroanei va face o declarație de presă.

Regele Mihai, ultimul suveran al României, a încetat din viață în locuința sa din Versoix. 

S-a stins din viaţă la vârsta de 96 de ani. În urmă cu un an, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, leucemie cronică şi tot atunci a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Printr-un Comunicat, Casa Regală anunţa: "Starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei (…) În această săptămână, Familia Regală va  avea o rundă de întâlniri cu medicii Majestăţii Sale, pentru a discuta tratamentul curent al Regelui şi pentru a primi sfatul lor în circumstanţele actuale."

Revenim cu detalii.