Brico Depot România: ”Sistăm aprovizionarea cu lemn provenind...”

Brico Depot România face un anunț bombă.
Se va sista aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer.

CITEȘTE ȘI ... MISIUNE DIFICILĂ! 10 jandarmi și 3 salvamontiști intervin în ...


Brico Depot România a sistat comenzile de produse către grupul austriac, folosind furnizori alternativi ce dețin certificarea FSC, și nicio comandă nu va mai fi plasată către Schweighofer Group fără acordul FSC.
"Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de proveniență 100% sigură, permițând clienților noștri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute și competente, cum ar fi FSC (Forest Stewardship Council — n. r.) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification — n. r.)... De asemenea, lucrăm cu ONG-uri și alți actori ai industriei și societății civile pentru a rezolva cauzele defrișărilor și pentru a crea schimbări pozitive în gestionarea pădurilor din România. În decembrie 2016, am dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund) prin care ne-am angajat să lucrăm cu furnizori de lemn autorizat și care sunt preocupați de protejarea pădurilor virgine și a pădurilor cu valoare ridicată de conservare în România", menționează în comunicat Christian Mazauric, CEO Brico Depot România.


Brico Depot este parte a Kingfisher plc, grup de retail de home improvement din Europa, cu peste 1.100 de magazine în 10 țări din Europa.