Câini, prezervative, colivă și vecini despuiați - pe ordinea de zi a plângerilor OPC!

Când vine vorba despre reclamații, se pare că argeșenilor nu le lipsește nici ironia, nici nebunia în a înainta petiții trăsnite către instituțiile statului. În vreme ce unii cer Poliției Locală să ia măsuri împotriva câinelui vecinilor din apartamentul de deasupra care nu are unghiile tăiate, alții reclamă la OPC spirite care le sustrag în mod suspect mâncarea din frigider sau, mai grav, o sarcină nedorită provocată de prezervative cu... rezistență îndoielnică! Deși tipul acesta de reclamații sunt de domeniul fantasticului și nu au nimic de-a face cu atribuțiile instituțiilor de gen, reprezentanții acestora nu pot face nimic pentru a opri traficul de argeșeni dornici să reclame orice.

 Manechiuriste - reclamate pentru gelul sărit de pe unghii

Argeșence nemulțumite de faptul că le sare gelul de pe unghii au reclamat serviciile manechiuristelor cu care au lucrat și au solicitat sancționarea acestora. Nu au fost foarte precise legat de frecvența cu care au spălat vasele sau au frecat podeaua...

Un spirit „nebunatic” fură mâncarea din frigider

O bătrână de peste 70 de ani a reclamat la Protecția Consumatorilor, dar și unei asociații nonguvernamentale ce își are sediul în aceeași incintă cu OPC-ul, faptul că un spirit cu care ea comunică destul de des i-ar fi sustras în mai multe rânduri mâncarea din frigider. Bătrâna a susținut faptul că este foarte des vizitată de astfel de spirite.

 Câine - reclamat și la Poliția Locală

O femeie din cartierul Trivale a anunțat atât inspectorii OPC, cât și polițiștii locali că un câine al vecinilor din apartamentul de deasupra nu are unghiile tăiate și face zgomot. De asemenea, aceasta a cerut ca în timpul orelor de liniște câinele să fie scos afară din apartament. Pentru această sesizare polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au venit de trei ori la adresa de la Complexul II din cartierul piteștean.

CITEȘTE ȘI ... Bine de știut! Ce drepturi și obligații am în fața unui POLIȚIST LOCAL

 Gravidă din motiv de... rupere de prezervativ

O reclamație și mai puțin obișnuită a venit din partea unei femei care a depus plângere că a rămas însărcinată după ce prezervativul s-a rupt. Căsătorită și mamă a unui copil, femeia nu a putut demonstra nici că este însărcinată, nici că prezervativul ar fi, în mod demonstrabil, vinovat de comiterea faptei.

 Coliva la biserică - în pahare de plastic

În acest caz, mai mulți bătrâni, creștini care frecventează cu statornicie bisericile și, cel mai probabil, și pomenile, au cerut explicații inspectorilor OPC de ce coliva se pune în pahare de plastic la biserică și de ce se împarte la toată lumea! Că așa este obiceiul - am spune noi.

CITEȘTE ȘI ... Afacerea căpşunilor cultivate pe pat de paie. Cât câştigă anual un român?

 Vecinul care stă dezbrăcat și fumează

Și, cum majoritatea reclamanților fac parte din categoria oamenilor trecuți de vârsta senectuții, sesizarea în cauză a venit tot de o doamnă trecută bine de vârsta tinereții. Aceasta a reclamat faptul că un vecin din blocul de vizavi stă dezbrăcat până la brâu, în propriul balcon și fumează.

 „Căpăcit” de nevastă, pentru că a băgat banii la păcănele

Un argeșean aflat în grațiile lui Bachus s-a dus cu buza pusă la OPC pentru a-și reclama soția. Aceasta l-ar fi altoit bine cu ceva instrumente casnice după ce bărbatul ar fi luat banii strânși în casă pentru achiziționarea unui frigider și i-ar fi jucat la păcănele.

Din motive lesne de înțeles, nu putem da alte amănunte cu privire la cei care au făcut reclamații trăsnite la OPC Argeș, dar cu siguranță că acestea nu se vor opri aici. Anual, inspectorii OPC Argeș se confruntă cu zeci de astfel de plângeri trăsnite.

Sursa: Saptamanalul Ancheta