Capcanele dietelor de slăbit! Nu micul dejun este important de fapt!

Ai decis că vrei să urmezi o dietă? Atunci cel mai probabil ai optat pentru una cu restricții mari care cel mai probabil te va frustra și vei ajunge mai degrabă să te îngrași decât să ajungi la silueta mult dorită. 

Care sunt capcanele dietelor de slăbit:

Pâinea nu ne face rău

Primul lucru care se renunță când vine vorba de slăbit este pâinea, apoi pastele și cartofii. Oamenii nu se îngrașă de la ce mănâncă, oamenii se îngrașă de la ce ronțăie. Nu-și dau seama că un pachet de biscuiți de covrigei îi costă din punct de vedere al caloriilor de două sau de trei ori mai mult decât două felii amărâte de pâine. Eu nu scot niciodată pâinea din dieta pacienților mei. Trebuie să existe desigur moderație.

Nu micul dejun este important de fapt

Dietele funcționează doar atât timp cât le ții. După orice dietă trebuie extras un stil de viață cât mai echilibrat. Dietele nu fac altceva decât să ne frustreze și să ne pună niște restricții de care nu avem nevoie. Dietele ținute cu restricții nu pot funcționa pe termen lung pentru că suntem oameni și avem pofte. Așa putem ajunge și  în depresie. Acest carusel între a ține dietă strictă și a face apoi excese îi face pe oameni să se îngrașe cu adevărat. Restricțiile ne costă fizic și psihic. Am ajuns să mâncăm cât pentru 3 generații. Important este momentul în care mâncăm și modul în care le gătim. Carnea să fie slabă de exemplu și nu prăjită.

Trei chiftele la cuptor cu salată și o felie de pâine este foarte ok să fie consumate seara. De foame, de poftă sau de furia frustrării nu mai poți controla alegerile alimentare, pentru că nu mai judeci. Dieta se ține seara, de dimineață merită și trebuie să mâncăm. Suntem o mașinărie care trebuie să funcționeze. Din punctul mei de vedere prânzul trenbuie să fie cea mai importantă masă a zilei, nu neapărat micul dejun. Această masă este un refil ca să îmi ajungă până seara. Și dacă seara ajung fără foame extraordinară atunci pot controla alegerile alimentare și nu voi da greș. Obișnuim să nu mâncăm ziua nimic, bem sucuri și seara ajungem flămânzi și atunci dăm iama în frigider. 

 

 

Sursa: clicksanatate.ro